0
1
σχόλια
182
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν μετακίνηση για όλους
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
5 Ιανουαρίου 2019
Το Λουξεμβούργο πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν μετακίνηση για όλους τους πολίτες με δημόσια μέσα μεταφοράς της.

Το μικρό κράτος του Λουξεμβούργου, βρίσκεται ανάμεσα στο Βέλγιο, την Γερμάνια και την Γαλλία, έχει έκταση λίγο μικρότερη από την Εύβοια όμως το επίπεδο οικονομίας του είναι υψηλό, αφού όχι μόνο έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας, αλλά διατηρεί και το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο.

Ο Xaviel Bettel φαίνεται πως θα τηρήσει την υπόσχεση της δωρεάν μετακίνησης που έδωσε προεκλογικά. Έτσι, από το καλοκαίρι του 2019, οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να μετακινούνται με τραμ, τρένα και λεωφορεία, χωρίς εισιτήριο.

Το μέτρο όχι μόνο έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά αναμένεται να κάνει πολύ ευκολότερη τη ζωή των κατοίκων αφού η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Λουξεμβούργο είναι από τις πιο έντονες παγκοσμίως. Σύμφωνα με μελέτη του 2016 οι οδηγοί στην πρωτεύουσα ήταν κολλημένοι στην κίνηση κατά μέσο όρο 33 ώρες. Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί καθολικά από το 2020, καθώς χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία σε ό,τι αφορά τα τρένα.
εμφάνιση σχολίων