0
1
σχόλια
215
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τα ελληνικά media πιστεύεται πως είναι τα πιο ανακριβή στον κόσμο, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
22 Οκτωβρίου 2018
Η κοινή γνώμη παγκοσμίως συμφωνεί σε συντριπτικό ποσοστό ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οφείλουν να είναι αμερόληπτα στην κάλυψη πολιτικών θεμάτων. Όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Pew Research Center σε 38 χώρες, οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται σχεδόν καθόλου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας τους. Η έρευνα, θέτει σοβαρά ζητήματα ως προς την κάλυψη των ειδήσεων από τα Μέσα παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα η εμπιστοσύνη προς τα ΜΜΕ βρίσκεται στην τελευταία θέση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τανζανία, όπου η εμπιστοσύνη του κοινού προς τα Μέσα ξεπερνά το 80%, φτάνοντας μέχρι το 92% για τα μεγάλα γεγονότα. Στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται οι Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα.

Συνολικά, το 52% των ερωτηθέντων λένε ότι τα ΜΜΕ της χώρας τους καταγράφουν ειδησεογραφικά με δίκαιο τρόπο τα πολιτικά γεγονότα. Παράλληλα, το 88% των πολιτών αμφισβητούν την πολυφωνία στα ΜΜΕ.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
- Το 18% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα πολιτικά ζητήματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο.
- Μόλις 1 στους 4 συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται θέματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους
- Μόνο το 22% θεωρεί έγκυρη την ενημέρωση που λαμβάνει. Σε ό,τι αφορά την κάλυψη μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%.
εμφάνιση σχολίων