1
1
σχόλια
235
λέξεις
TECH
Η νέα σειρά που παρακολουθούμε με μανία
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
28 Σεπτεμβρίου 2018
Η νέα μαύρη κωμωδία του Netflix εκτυλίσσεται σε μια ψυχιατρική κλινική και στους κόσμους που πλάθουν στο κεφάλι τους δύο από τους ασθενείς της προκειμένου να γιατρέψουν τον πόνο τους. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Owen (Johan Hill) πάσχει από σχιζοφρένεια. Η Annie  (Emma Stone) προσπαθεί να διαχειριστεί ένα βαθύ ψυχολογικό τραύμα.  Άγνωστοι μεταξύ τους, συμφωνούν και οι δυο  να συμμετάσχουν σε μια μυστηριώδη φαρμακευτική δοκιμή η οποία υπόσχεται να τους σβήσει τους ψυχικούς τους πόνους. Ο Dr. James K. Mantleray (Justin Theroux), ισχυρίζεται ότι μπορεί να τους «επιδιορθώσει». Κι έτσι οι δυο τους, με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας, καταφέρνουν να ζουν μέσα στις φαντασιώσεις τους. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως είχε προγραμματιστεί αφού στην διάρκεια αυτού του πειράματος τα υποσυνείδητα τους ενώνονται.

TRIVIA: Το σήριαλ βασίζεται στην ομότιτλη νορβηγική σειρά του 2014 και αποτελεί δημιουργία του βραβευμένου με Emmy Cary Joji Fukunaga (It, True Detective) και του Patrick Somerville (The Leftovers).

Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία μεταξύ της Emma Stone και του Jonah Hill αφού εμφανίστηκαν μαζί και στο Superbad (2007).

Το επίθετο του Owen είναι Milgrim. Το όνομα παραπέμπει στο περίφημο ψυχολογικό πείραμα του Δρ. Stanley Milgram, το οποίο απέδειξε ότι, υπό συνθήκες πίεσης από την εξουσία, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν εντολές, ακόμη και αν θα βλάψουν τους άλλους.

Ο Cary Joji Fukunaga είναι επίσης ο σκηνοθέτης του επόμενου James Bond.

 
εμφάνιση σχολίων