0
4
σχόλια
254
λέξεις
210
Το νέο, αγαπημένο μας μπαρ είναι σουρεαλιστικό
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
1 Οκτωβρίου 2018
Με το που μπαίνουμε μέσα, μας υποδέχεται στον τοίχο η διάσημη σκηνή του «Ανδαλουσιανού Σκύλου». Πρόκειται για την πρώτη, άκρως σουρεαλιστική ταινία που γύρισε ο Λουίς Μπουνιουέλ -και μάλιστα σε συνεργασία με τον Σαλβαντόρ Νταλί- το 1929.

Ο Λουίς Μπουνιουέλ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον βραβευμένο bartender, Σταμάτη Σταματιάδη, κι έτσι φτιάχνει έναν χώρο που μας μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του ’30 -και που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το σαλόνι του σουρεαλιστή σκηνοθέτη.

Στο Buñuel, βρίσκουμε όλα τα κλασικά κοκτέιλ της εποχής του 1920-1939 αλλά σε πειραγμένη εκδοχή, όπως το Bloody Mary με βότκα –το οποίο έχει αρωματιστεί με καβούρι. Σήμα κατατεθέν του είναι το Dry Martini Buñuel (με angostura bitters) που ήταν και το αγαπημένο του σκηνοθέτη.


Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης spirits, επιλεγμένα κρασιά αλλά και πιάτα με την υπογραφή του σεφ Αντώνη Σταματιάδη –από διάφορα καρπάτσιο, μέχρι μπρουσκέτες, για συνοδεία, κανονικό γεύμα ή για brunch το Σαββατοκύριακο. Το Bunuel μας υποδέχεται από τις 12 το μεσημέρι με διάφορες ποικιλίες καφέ από το Area 51 και γλυκά από το Choc-O-Rock. Η διακόσμηση τέλος έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Αλέξης ­Πετράκης (που τον συναντάμε και σε άλλα γνωστά bar της Αθήνας (βλέπε Noel, Upupa Epops).

Μπορεί ο Buñuel να μην αγαπούσε τη μουσική στα μπαρ, όμως αυτή εδώ θα του άρεσε: μελωδίες μεσοπολέμου και απαλά κουβανέζικα διαχέονται στην ατμόσφαιρα και όλα δένουν: ο Ανδαλουσιανός Σκύλος, τα αρώματα, τα έπιπλα εποχής, ο μεσοπόλεμος, το σήμερα.

 
Info: Buñuel Uptempo Bistro, Πατριάρχου Ιωακείμ 60, Κολωνάκι, 2111132626


Διαβάστε επίσης:  
Τα rock γλυκά της Αθήνας
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #87: Upupa epops


 
εμφάνιση σχολίων