0
1
σχόλια
332
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΕΡΕΥΝΑ: Τα αποτελέσματα της λιτότητας στην υγεία μας. Τα αποτελέσματα είναι χειρότερα απ΄ότι περιμέναμε

 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
24 Σεπτεμβρίου 2018
Η υγεία των Ελλήνων μειώθηκε δραματικά μετά τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια, επιβεβαιώνει νέα έρευνα από την Lancet. Η μελέτη επισημαίνει ότι η υγεία του πληθυσμού της Ελλάδας μειώθηκε σημαντικά και οι θάνατοι αυξήθηκαν ραγδαία μετά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας από την ΕΕ και το ΔΝΤ το 2010.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι οι κυβερνητικές δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά πολύ στην Ελλάδα και ότι τα αίτια θανάτου που αυξήθηκαν περισσότερο ήταν κυρίως αυτά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από το σύστημα περίθαλψης. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι νομοθέτες θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι εξοπλισμένο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της χώρας.

Τα αποτελέσματα της λιτότητας στην υγεία των Ελλήνων:
-Από το 2010 ως το 2016, η αύξηση της θνησιμότητας του γενικού πληθυσμού αυξήθηκε κατά 17,8 %.
-Αυξημένα περιστατικά φυματίωσης και πολλών ειδών καρκίνου.
-Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών. Υψηλή αύξηση έχει παρουσιάζουν και οι αυτοτραυματισμοί εφήβων και νέων.
-Αύξηση της βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας. Βρέφη και παιδιά μικρότερα των 5 ετών πεθαίνουν από ασθένειες που είναι πλήρως ιάσιμες (όπως αιμολυτική νόσος και νεογνική σηψαιμία).
-Αυξημένα ποσοστά σε διάφορα είδη ιάσιμων νεοπλασιών και στους περισσότερους τύπους καρδιαγγειακών παθήσεων.
-Τα κρούσματα του HIV στις ηλικίες 15-49 σχεδόν διπλασιάστηκαν την περίοδο 2010-2012 λόγω της κατάργησης του προγράμματος παροχής δωρεάν συρίγγων στους χρήστες ουσιών.
-Αύξηση ποσοστών σε νευρολογικές παθήσεις όπως η πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, και η νόσος κινητικών νευρώνων.
-Αυξημένες ανεπιθύμητες παρενέργειες από τα φάρμακα.
 
Το περιοδικό Forbes σε πρόσφατο άρθρο του που βασίστηκε στην μελέτη της Lancet αναφέρει: «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αυτοτραυματισμοί και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί. Η αύξηση των θανάτων από αυτοτραυματισμό μεταξύ των νέων ενηλίκων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Αυτό είναι το ανθρώπινο κόστος για το τρομακτικά υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα».

«Παρά την απόγνωση, οι μεγαλύτερες αυξήσεις θνησιμότητας δεν είναι μεταξύ των νέων ενηλίκων, αλλά μεταξύ των μωρών και των πολύ ηλικιωμένων.  Αυτό μιλάει από μόνο του για μια κρίση στην υγειονομική περίθαλψη».
εμφάνιση σχολίων