0
5
σχόλια
183
λέξεις
210
Εξωπραγματικό, χειροποίητο παγωτό πάνω σε ζαχαρένια σύννεφα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Σεπτεμβρίου 2018
Το Dickie Dee έγινε αμέσως γνωστό για τα εξωπραγματικά παγωτά του. Το παγωτατζίδικο με τα neon στο κέντρο της Αθήνας σερβίρει χειροποίητο soft παγωτό: ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι.

Όλα σερβίρονται σε χωνάκια ή κυπελάκια αλλά αν θέλουμε προσθέτουμε από ζαχαρωτά μέχρι καραμελωμένο ποπ-κορν. Ή ανάμεσα σε χωνάκι και παγωτό μπορεί να μπει ένα σουρεαλιστικό αφράτο σύννεφο από ζαχαρένιο μαλλί της γριάς.

Κι αν οι γεύσεις είναι λίγες οι πρώτες ύλες είναι εκλεκτές: το γάλα και η σοκολάτα είναι εγχώρια, το φιστίκι ιταλικό και όλα με χαμηλά λιπαρά.


Κάτω από το neon φως του Dickie Dee μπορούμε να πιούμε σπιτική ροζ λεμονάδα, καφέ και ελληνικό κρασί.  Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα γλυκά μαζί με παγωτό, όπως pavlova με φράουλες, σπιτικά κρουασάν με creme patisserie και σοκολάτα, καθώς cheesecakes και brownies.

Το Dickie Dee έχει πάρει το όνομά του από τα αμερικανικά τρίκυκλα που περνούσαν τη δεκαετία του ’60 από τις γειτονιές, χτυπούσαν το καμπανάκι και μάζευαν όλα τα πιτσιρίκια για ένα δροσερό παγωτό. Το αθηναϊκό κουδουνάκι χτυπάει στην οδό Βουλής. Ντλινγκ –ντλόνγκ, Dickie Dee.


Info: Dickie Dee, Βουλής 23, Σύνταγμα.
 
εμφάνιση σχολίων