0
1
σχόλια
202
λέξεις
TECH
Ο επιστήμονας Γιάννης Χαραλαμπίδης, στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη επιρροή σε παγκόσμια κλίμακα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
17 Σεπτεμβρίου 2018
O διεθνής οίκος Apolitical δημοσιεύει τη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα. Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, με έδρα τη Σάμο.

Η λίστα περιλαμβάνει άτομα από όλες τις ηπείρους που εργάζονται για το μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στον κατάλογο συγκαταλέγονται προσωπικότητες όπως ο εμπνευστής του διαδικτύου Tim Berners Lee, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Malcolm Turnbull, η πρωτοπόρος επιχειρηματίας Martha Lane Fox, και υψηλά στελέχη κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από χώρες όπως η Εσθονία, η Δανία, η Σουηδία, η Ινδία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς.

O Έλληνας καθηγητής έχει βραβευτεί για το 2ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eGovernment, ως ο 8ος σημαντικότερος συγγραφέας στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώ έχει λάβει τρεις φορές πρώτο βραβείο στο διεθνές συνέδριο IFIP-eGOV.

Η λίστα δημιουργήθηκε μέσω της πρότασης υποψηφίων από εμπειρογνώμονες και υψηλά στελέχη κρατών, επιχειρήσεων και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ, του Open Government Partnership, του Ινστιτούτου Alan Turing, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων.
 
εμφάνιση σχολίων