0
1
σχόλια
589
λέξεις
CULTURE
8 φεστιβάλ μουσικής, σινεμά και τεχνολογίας, μας πάνε σε όλη τη χώρα
 
DOCTV.GR
6 Ιουλίου 2018
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ #ΘΕΑΤΡΟ #ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Τα φετινά Επιδαύρια εστιάζουν στη σχέση πολιτείας και πολιτών. Ανάμεσα στις ελληνικές και διεθνείς παραγωγές που θα δούμε στην Επίδαυρο, είναι ο Αγαμέμνων, του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία  Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο Πλούτος, του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς (συμπαραγωγή του Εθνικού με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας), η Ηλέκτρα, του Σοφοκλή, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά και σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, ο Οιδίποδας επί Κολωνώ, του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου (Οιδίποδας ο Massimo de Francovich και Θησέας ο Sebastiano Lo Monaco). Info: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, έως και τον Αύγουστο

SARISTRA FESTIVAL #LIVE #BEACH PARTY #ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Οι Nightstalker, Bazooka, Devamp Javu, Jack Heart, The Steams, Teranga Beat, CHICKN, Ta toy boy, Melentini / The Running Blue Orchestra κ.ά. καταλαμβάνουν τη σκηνή του. Ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, προβολές, σεμινάρια και εκθέσεις στην Κεφαλονιά, μόλις ένα χιλιόμετρο από το χωριό Καραβόμυλος. Το beach party ξεκινά από το μεσημέρι, τα live είναι το βράδυ. Παράλληλα εξερευνούμε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Info: Saristra Festival, 3-5 Αυγούστου, Σάμη, Κεφαλονιά.

ODYSSIA FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ #HOUSE #DJS #ΣΧΙΝΟΣ: Μια μεγάλη χορευτική Οδύσσεια ξεκινάει με προορισμό όχι την Ιθάκη αλλά τον κόλπο του Σχίνου και το Cariocas Beach Bar που μετατρέπεται σε dance προορισμό με djs διεθνούς βεληνεκούς. Στο φετινό line up είναι και οι: Coollen Cosmo Murphy, Shlomi Aber, Neverdogs, Proudly People, Premiescu, Cassy, Anja Schneider, The Lovesick! Info: Odyssia Festival, 13-15 Ιουλίου, Cariocas: Παραλία Σχίνου, Αλεποχώρι, Αττική.

EYE’S WALK FESTIVAL #3D #VIDEO #ΣΥΡΟΣ: Τρισδιάστατες προβολές πάνω σε νεοκλασικά κτίρια γεμίζουν τη Σύρο με χρώμα. Tο Eye's Walk Festival πραγματοποιείται για 5η χρονιά υπό τον τίτλο «Europe Started Here!». Προβολές, video installation και 3D installation από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες προβάλλονται πάνω σε νεοκλασικά της Ερμούπολης και δημιουργούν μια νέα σχέση με τον χώρο, προσκαλώντας μας να δούμε το οικείο με νέα μάτια. Info: Eye’s Walk Festival, 27-29 Ιουλίου, Ερμούπολη, Σύρος.

UP FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΡΟΚ #ΑΜΟΡΓΟΣ: Το ελληνικό ροκ πάει Κουφονήσια. Οι Γιάννης Αγγελάκας και 100 C, ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies δίνουν το σύνθημα στο φετινό UP. Η εγχώρια ανεξάρτητη μουσική σκηνή που αγαπάμε σε ένα πάρτι στην παραλία. Επίσης μας περιμένουν και gigs-έκπληξη που θα ξεδιπλωθούν σε όλο το νησί και warm up parties και live στην Αθήνα. Info: Up Festival, 8-14  Ιουλίου, Δημοτικό Parking Αιγιάλης/ Beach Bar Ammos, Αμοργός.

SIFF FESTIVAL #ΣΥΡΟΣ #ΣΙΝΕΜΑ: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου επιστρέφει με κινηματογραφικές προβολές που μας καλούν να ανακαλύψουμε το νησί με νέο τρόπο. Ταινίες από όλα τα είδη προβάλλονται σε εγκαταλελειμένα χωράφια, σε παραλίες, σε ένα αυτοσχέδιο ντράιβ-ιν σινεμά και στα παλιά ναυπηγεία. Η φετινή θεματολογία «Is It Real? (Είναι αλήθεια;)» εξερευνά τα όρια πραγματικού και φαντασιακού, περιλαμβάνοντας και εργαστήρια που εξερευνούν όλο το πεδίο της τέχνης του κινηματογράφου. Info: SIFF, 17 - 22 Ιουλίου

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ETHNICJAM #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Το διεθνές Samothraki World Music Festival μετονομάζεται σε Samothraki  Ethnicjam και μας υποδέχεται με συναυλίες και εργαστήρια από μουσικούς από όλο τον κόσμο. Το Φεστιβάλ Μουσικής & Αρχαιολογίας της Σαμοθράκης προωθεί όχι μόνο τις διαφορετικές μουσικές κουλτούρες αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού. Φέτος επί σκηνής οι Opera Chaotique και άλλοι μουσικοί που θα ανακοινωθούν σύντομα. Info: Samothraki  Ethnicjam, 17-18 Αυγούστου, Σαμοθράκη.

REWORKS FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το διεθνές φεστιβάλ Reworks παρουσιάζει συναυλίες με τον αφρό των ηλεκτρονικών ημερών, εργαστήρια, ομιλίες και δωρεάν δρώμενα, που μετατρέπουν και φέτος στη Θεσσαλονίκη σε μια 4ήμερη ηλεκτρονική γιορτή. Ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί: Grandbrothers, Laurent Garnier, Alinka, Nina Kraviz, Pollux Rose, Blond:ish, Sworr, Tends. Info: Reworks Festival, 20-23 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη. 
εμφάνιση σχολίων