1
1
σχόλια
179
λέξεις
VIDEO
Η ασυνήθιστη φιλία μια μέλισσας χωρίς φτερά και ενός ανθρώπου
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
3 Σεπτεμβρίου 2018
Η Fiona Presley έφτιαχνε τον κήπο της, όταν παρατήρησε κάτι παράξενο: Ήταν μια μέλισσα, χωρίς φτερά. Έβαλε το χέρι της μπροστά της και η μέλισσα ανέβηκε πάνω του. Ύστερα οι δυο τους έγιναν αχώριστες.

Η Fiona, βιβλιοθηκάριος από την Ινβερνές, ονόμασε την μέλισσα «Bee» (δηλαδή μέλισσα). Η Bee ήταν χωρίς φτερά εξαιτίας ενός ιού που επηρεάζει την ανάπτυξή τους. Η Fiona λοιπόν έφτιαξε ένα μικρό προστατευμένο κηπάκι ώστε να την φιλοξενεί αλλά με την πρώτη κακοκαιρία, μετακόμισε την μέλισσα μέσα στο σπίτι.

Αγαπημένα μέρη της Bee για να φάει, να κοιμηθεί και να ρεμβάσει; Το χέρι της Fiona και η μύτη της. Η Fiona λέει πως οι φιλικές αντιδράσεις της μέλισσας  δεν την σάστισαν τόσο, όσο τα ίδια της τα συναισθήματα απέναντί της. Δεν περίμενε πως άνθρωποι και μέλισσες μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοιο δέσιμο.
Συνήθως μέλισσες σαν τη Bee δεν ζουν πάνω από 18 εβδομάδες όμως η Bee ξεπέρασε το προσδόκιμο,  γέρασε και έφυγε, έχοντας σαν παρέα της την Fiona αλλά και μια ξεχωριστή ζωή που καμία άλλη μέλισσα δεν έζησε ποτέ.

 
εμφάνιση σχολίων