1
1
σχόλια
256
λέξεις
TECH
Πώς θα ήταν το ανθρώπινο σώμα αν είχαν σβηστεί τα «λάθη» της διαδικασίας της εξέλιξης μας;
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
28 Ιουνίου 2018
Τα περισσότερα ζώα έχουν εξελιχθεί απίστευτα σε βιολογικό επίπεδο, μέσω της φυσικής επιλογής. Και οι υποθέσεις για το πώς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί το ανθρώπινο σώμα στα βάθη του χρόνου είναι πολλές.

Η γιατρός, ανθρωπολόγος και ειδική στην ανατομία, Alice Roberts, αποφάσισε να δείξει πώς θα ήταν το σώμα του ανθρώπου σήμερα, αν δεν είχε υπάρξει καμία απολύτως απόκλιση από την εξέλιξη. Για να το κάνει αυτό συγκέντρωσε με τη βοήθεια κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ιατρικής και της βιολογίας, όλα αυτά τα «ψεγάδια της εξέλιξης» και με τη βοήθεια ενός γλύπτη αναδημιούργησε το δικό της σώμα, προσπαθώντας να δείξει πώς η επανεφεύρεση του σώματός μας θα μπορούσε να ξεπέρασει χιλιάδες φυσικές επιλογές.

Το γλυπτό αυτό μοιάζει με την δημιουργό του και έχει το όνομά της. Η Alice 2.0 έχει μεγαλύτερα αυτιά και υπερμεγέθη, ευαίσθητα στο φως μάτια. Το δέρμα είναι πιο σκούρο για να μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος. Η σπονδυλική της στήλη είναι πιο κοντή και σταθερή και θυμίζει αυτή των χιμπατζήδων. Τα πόδια επιτρέπουν ταχύτητα και σταθερότητα αφού μοιάζουν με της στρουθοκαμήλου και έχουν διαφορετικό φλεβικό σύστημα για σωστή αιμάτωση. Η καρδιά είναι σαν σκύλου και πνεύμονες όπως του κύκνου. Και διαθέτει μάρσιπο για να γεννά χωρίς πόνο και να μεταφέρει το μωρό της εύκολα.

Το κάπως αλλόκοτο γλυπτό θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως στο πολύ μακρινό μέλλον, αν η ανθρωπότητα καταφέρει να επιβιώσει, δεν θα μοιάσει στην Alice 2.0.
εμφάνιση σχολίων