0
1
σχόλια
353
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η «Ελληνικό ΑΕ» απαιτεί την έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. H προσφορά του σε αριθμούς!

 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
11 Ιουνίου 2018
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί από το 2011 αποκλειστικά με εθελοντές και δωρεές και αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα ιατρικής Αλληλεγγύης σήμερα. Προσφέρει το «κοινωνικό αγαθό» της Υγείας σε ανθρώπους χωρίς εργασία και ασφάλιση. Φέρνει στον κόσμο παιδιά. Βοηθάει καρκινοπαθείς. Οργανώνει εκστρατείες απαιτώντας δωρεάν υγεία για όλους. Το ιατρείο δέχεται περίπου 1.500 επισκέψεις το μήνα.

Όμως τώρα η «Ελληνικό ΑΕ» του κάνει έξωση και μάλιστα άμεσα, χωρίς να προτείνει κάποια εναλλακτική λύση στέγασης. Το ΜΚΙΕ πρέπει να φύγει μέσα σε ένα μήνα ώστε να εκκενωθούν οι δομές του πρώην αεροδρομίου και να προχωρήσει η επένδυση που έχει συμφωνηθεί με τη Τρόικα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό συνεπάγεται πως χιλιάδες άνθρωποι που είναι ανασφάλιστοι και χρειάζονται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή, θα μείνουν μετέωροι. Το Ιατρείο δεν είναι πρόθυμο να φύγει και δηλώνει πως δεν θα εγκαταλείψει τους ανθρώπους.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΚΙΕ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (2011-2018):
- Επισκέψεις άνεργων, άπορων, ανασφάλιστων πολιτών στο ιατρείο: 64.017
- Ωφελούμενοι του ιατρείου / φυσικά πρόσωπα: 7. 366 άτομα.
- 480.000 κουτιά σκευασμάτων διατέθηκαν στους ωφελούμενους του ιατρείου
- Πάνω από 900.000 κουτιά φαρμάκων διατέθηκαν τα 7 χρόνια λειτουργίας του ΜΚΙΕ σαν δωρεά για την στήριξη άλλων δομών σύμφωνα με τις ανάγκες τους
- 4.029 εργαστηριακές εξετάσεις
- 128 επείγουσες επεμβάσεις σε ανασφάλιστους /άπορους συνανθρώπους μας με την εθελοντική στήριξη  43 ιδιωτικών εργαστηριακών κέντρων –Νοσοκομείων σε όλη την Αττική
- 3.458 παιδιά ηλικίας έως 3 ετών κάλυψαν τις ανάγκες τους σε γάλα, βρεφικές κρέμες και βρεφικά είδη

Παράλληλα το ΜΚΙΕ ήταν παρόν σε έκτακτες ανάγκες με εργασία και προσφορά φαρμάκων & υλικών, όπως στη Δράση για τη Γάζα μαζί με τη Fair Planet, στη άφιξη των προσφύγων στο Tae Kwo Do  και στο Ελληνικό, διαθέτοντας πάνω από 6.000 κουτιά φάρμακα, στην Ειδωμένη αλλά και στην καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής, παρέχοντας από φαρμακευτική κάλυψη, μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον το ιατρείο λειτούργησε ομάδα ψυχολογικής στήριξης ανέργων και σχολές γονέων, πραγματοποίησε εθελοντικές αιμοδοσίες, προγράμματα πρόσληψης, εξορμήσεις ιατρικών κλιμακίων στα νησιά για προληπτικές εξετάσεις των κατοίκων κ.ά.  Το Ιατρείο της Αλληλεγγύης χρειάζεται άμεσα μια λύση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί σε αξιολογήσεις.
εμφάνιση σχολίων