0
1
σχόλια
365
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Οι έρωτές μας δεν πάσχουν, ούτε ποτέ έπασχαν, από στέρηση ελευθερίας ούτε από έλλειψη οργασμικής ικανότητας. Πάσχουν από έλλειψη πολυπλοκότητας»
 
DOCTV.GR
7 Ιουνίου 2018
Μια δεκαετία -την καλύτερη της ζωής μας- πιστεύαμε πως ο οργασμός, εξασφαλισμένος με κάθε τρόπο, είναι αυτό που δίνει νόημα στη σχέση, το ερωτικό μας νόμισμα, ας πούμε. Και κανένας δεν βρέθηκε να μας πει α λα Φλομπέρ «παιδιά, η ανοησία συνίσταται πάντα στην ανάγκη της κατάληξης». ... Πόσοι ακουσία αποστερημένοι της ερωτικής ελευθερίας κατάλαβαν, άραγε, πως οι έρωτές μας δεν πάσχουν, ούτε ποτέ έπασχαν, από στέρηση ελευθερίας ούτε από έλλειψη οργασμικής ικανότητας. Πάσχουν από έλλειψη πολυπλοκότητας.

Οι έρωτες μας δεν πάσχουν οι έρωτες μας στερούνται πολυπλοκότητας. Για την ακρίβεια, είναι πολύ απλοϊκοί ώστε να ικανοποιήσουν τους πιο αισθησιακούς από εμάς. Ή εκείνους που ποτέ δεν πίστεψαν πως το σεξ είναι κοινός παρονομαστής, που εξισώνει (όπως κοινός παρονομαστής δεν μπορεί να είναι και δεν είναι η ζωή. Ούτε ο θάνατος).

Οι έρωτες μας δεν πάσχουν, οι έρωτες μας στερούνται πολυπλοκότητας. Για την ακρίβεια, είναι πολύ απλοϊκοί ώστε να ικανοποιήσουν τους πιο αισθησιακούς από εμάς

Κι αν σας μιλάω σήμερα για μια αισθησιακή πολυπλοκότητα, είναι επειδή βαρέθηκα να συναντάω γυναίκες, που, όποτε βρίσκονται ανά τρεις μαζί, μιλάνε πάντα γι’ αυτή τη –σώνει και καλά– εξασφάλιση μιας μικρότατης ηδονής, που στα μάτια μου παίρνει πια τη μορφή της οργανωμένης βίας.

Για δοκιμάστε να αφεθείτε σε μια εσωτερική διέγερση δίχως αυτά τα ουδέτερα πλέον σώματα, τα τυποποιημένα μέσα στα σεξουαλικά κλισεδάκια. Εκτός αυτού, με την αποφυγή του τετριμμένου σεξ, γλιτώνετε μια και καλή από τον φόβο της πρόωρης εκσπερμάτωσης, που σας έχει γίνει βραχνάς, αν κρίνω από τη συχνότητα με την οποία επανέρχεστε στο πρόβλημα στις «ειδικές» σελίδες των περιοδικών.

Αν ο νόμος είναι το σεξ, εγώ λέω να τοποθετηθώ εκτός νόμου. Έστω και για να καταναλώσω αυτή τη νέα διαφορά. Ή και να αυτοεντυπωσιαστώ. Σκεφτείτε, κορίτσια μου: αργοκίνητα απογευματινά ραντεβού σε αισθηματικά καφενεία… Κέρινο χαρτί αλληλογραφίας και στυλό μελάνης. Άγγελοι κατευθείαν βγαλμένοι από τα Φτερά του Έρωτα. Και αταξινόμητες συναντήσεις βλεμμάτων, που δεν νομοθετεί κανείς που είναι υπό διωγμόν και Down by Low. Με δυο λόγια: ένα αληθινό σκάνδαλο.

 
Από το βιβλίο της Μαλβίνας Κάραλη, Έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες, εκδ. Κάκτος. Βρείτε το βιβλίο της Μαλβίνας Κάραλη σε ειδική τιμή εκεί.

 
εμφάνιση σχολίων