0
1
σχόλια
203
λέξεις
ΖΗΝ
«Παέλια Χούλιο». Εξωτικό πιάτο από τις συνταγές της Μαλβίνας «για κόρες ακαμάτρες»
 
DOCTV.GR
20 Ιουνίου 2018
Ένα νόστιμο φαγάκι που κατά τη Μαλβίνα, «αν δεν είναι ισπανικό, τότε είναι σίγουρα κινέζικο». Μαγειρεύουμε με πολλά γέλια, ζήτω ο Μαλβινισμός.

ΥΛΙΚΑ: 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι, 1 κόκκινη πιπεριά, 2 ντομάτες ή 4 κουταλιές ντοματοπολτό, 4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος, 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά, ½ κουτ. γλ. σαφράν, 300 γρ. γαρίδες, 300 γρ. καλαμαράκια, 200 γρ. ψίχα μυδιών, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε το λαδάκι στη φωτιά. Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια και μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τα ρίχνετε στο λάδι και τα αφήνετε να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου και, όποτε το θυμάστε, πρώτον χαίρεστε, και δεύτερον ανακατεύετε.

Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, τον αρακά, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τις ντομάτες σε φέτες ή τον τοματοπολτό και το μισό ζωμό κρέατος. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σαφράν και συνεχίζετε το ψήσιμο για μισή ωρίτσα ακόμα. Πού και πού προσθέτετε λίγο ζωμό.

Χώνετε γαρίδες, καλαμαράκια και μύδια, τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί και τα ψήνετε ακόμα 20 λεπτά. Κι έτσι έχετε ένα φαγητό που, αν δεν είναι ισπανικό, είναι σίγουρα κινέζικο!


Από τις Συνταγές για κόρες ακαμάτρες της Μαλβίνας Κάραλη 
εμφάνιση σχολίων