0
1
σχόλια
240
λέξεις
210
35 ταράτσες, ένας μουσικός σε κάθε μια, κι εμείς παρακολουθούμε τον ηχητικό διάλογο καθώς δύει ο ήλιος
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Μαΐου 2018
Στις ταράτσες της γειτονιάς των Εξαρχείων, την πρώτη ημέρα του –ανεπίσημου- καλοκαιριού, κάτι φρέσκο αναμένεται να ξεδιπλωθεί. Είναι ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο επιχειρεί να ενεργοποιήσει τις μουντές ταράτσες των πολυκατοικιών μετατρέποντάς τες σε ένα τόπο γεμάτο όνειρα, νότες, επικοινωνία. Έτσι, την ώρα της δύσης του ήλιου, περίπου 35 ταράτσες θα γεμίσουν με μουσική.  Κι εμείς είμαστε προσκεκλημένοι σε μια ιδιότυπη συναυλία.

Το ηχοτοπίο δεν θα είναι ξεχωριστοί μουσικοί που ο κάθε ένας παίζει μόνος του. Θα είναι ένας μουσικός διάλογος τον οποίο πρέπει να τεντώσουμε τα αυτιά μας για να ακούσουμε. Σκοπός είναι το να αφουγκραστούμε την πόλη ως ένα πεδίο δημιουργίας και επικοινωνίας. Στο τέλος, πολλά ιπτάμενα φαναράκια θα γεμίσουν με φως τον ουρανό και μετά την εκδήλωση θα συναντηθούμε στο σινεμά ΒΟΞ για να μοιραστούμε την εμπειρία μας.

Είτε διαμένουμε στην περιοχή, είτε έχουμε φίλους στα Εξάρχεια, είτε απλώς τα αγαπάμε, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το event από ταράτσες αλλά και το λόφο του Στρέφη.

Η ιδέα ανήκει στην Ομάδα πουλιά που διοργανώνει αυτή την πρωτότυπη βιωματική  γιορτή. Ο σπόρος για να δημιουργηθεί έπεσε την Άνοιξη του 2016, σε μία ταράτσα των Εξαρχείων, όταν χάζευαν στον ορίζοντα τα πουλιά κατά το ηλιοβασίλεμα πάνω από την πόλη. Κι αν οι ταράτσες γέμιζαν με όνειρα;

 
Info: Εγχείρημα πουλιά, 20:11-12:11, 1 Ιουνίου στις ταράτσες των Εξαρχείων και στο λόφο του Στρέφη. After party στο BOΞ, 21:41, Πλατεία Εξαρχείων. 
εμφάνιση σχολίων