0
2
σχόλια
347
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από τον Νίκο Πατρελάκη
 
DOCTV.GR
22 Μαΐου 2018
Οι Στέρεο Νόβα δεν είναι μόνο συνοδοιπόροι μου στη μουσική τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι και φίλοι καρδιακοί με τους οποίους μοιράζομαι, όλο αυτό το διάστημα, πολύτιμες στιγμές, μέσα και έξω από το στούντιο.

Όταν μου είπαν πως ξεκίνησαν να γράφουν μαζί καινούργιο άλμπουμ, το φθινόπωρο του ’17, εκτός από τη μεγάλη χαρά για τους φίλους μου, σκέφτηκα πως αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναγεννηθεί μαζί τους ολόκληρη η ελληνική electronica, να έρθει ξανά μια εποχή που το κυνήγι του κοινού ονείρου, όσο άπιαστο και να είναι αυτό, θα είναι επιτρεπτό. Μια νέα εποχή των ομάδων, όπου οι εμπνεύσεις μας θα δοκιμάζονται ξανά μέσα τους, μέσα από τις συζεύξεις και τις αντιδράσεις τους, όπου οι συναινέσεις και ο συγκερασμός μέσα σε αυτές, θα μας εξελίσσουν και καλλιτεχνικά και ανθρώπινα.

Στην αρχή του χρόνου, κι ενώ η ηχογράφηση της νέας μουσικής των Στέρεο Νόβα έφτανε στο τέλος της, ο Μιχάλης και ο Κωνσταντίνος μου ζήτησαν να σκηνοθετήσω τα visuals που θα συνοδεύουν το live τους στο ΚΠΙΣΝ, ενσωματώνοντάς με δημιουργικά και συναισθηματικά στο μεγάλο αυτό πρότζεκτ.

Ξεκινήσαμε αμέσως τη σχεδίαση, με την ομάδα παραγωγής μας Specials Digital, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις τεχνολογίες που είχαμε στη διάθεσή μας. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας, τον χειμώνα και την άνοιξη του 2018. Ταξιδέψαμε με τον Κώστα Κατριό, βασικό παραγωγό και κινηματογραφιστή της ομάδας, σε λιβάδια και βουνά, σε χιόνια και θάλασσες. Αποτυπώσαμε εικόνες από τη φύση, ανθρώπινες δομές στα αστικά κέντρα, αστέρια και πλανήτες. Δημιουργήσαμε με την ελληνογαλλική computer graphics ομάδα μας, τη Yas Borodin και την Ηλιάνα Τσαπατσάρη, βασικά σωματίδια και τις τροχιές τους, πολύπλοκα συστήματα ενώσεων, αφηρημένους κόσμους και αντικείμενα.

Πέρασα εκατοντάδες ώρες στους servers του DOC TV Specials να επεξεργάζομαι όλο αυτό το με κόπο αποκτημένο υλικό, προσπαθώντας για γεωμετρία, αρμονία και αντανάκλαση, ένα όνειρο μπλεγμένο στην καθημερινότητα, το σύμπαν των Στέρεο Νόβα όπως το αισθάνομαι.

Δημιουργήσαμε μια αντιστικτική οπτική ιστορία για να συνοδεύσει τη μουσική αφήγηση του ιστορικού live. Το κάναμε με πολλή αγάπη. Ελπίζουμε να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την σημαντική στιγμή.
 

Στέρεο Νόβα, Summer Nostos Festival, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. 18 Ιουνίου 2018. Είσοδος ελεύθερη.
εμφάνιση σχολίων