0
1
σχόλια
250
λέξεις
ΖΗΝ
Σύμφωνα με έρευνα του Harvard αν τα εφαρμόζουμε καθημερινά, μπορούν να μας χαρίσουν μια δεκαετία παραπάνω ζωής πάνω στη γη
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20 Ιουνίου 2023
Υπάρχουν πέντε συνήθειες οι οποίες είναι ικανές να μας «χαρίσουν» δέκα ή και περισσότερα χρόνια στο προσδόκιμο ζωής μας, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard. Αυτό είναι των συμπέρασμα των ερευνητών οι οποίοι εξέτασαν τα δεδομένα σε σχέση με τις συνήθειες 78,865 γυναικών και  44,354 ανδρών σε βάθος χρόνου 27 ετών. Ποιες είναι οι συνήθειες που μπορεί να ευνοήσουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής μας; Η καθημερινή άσκηση, η σωστή διατροφή, το κανονικό βάρος, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και το κόψιμο του καπνίσματος.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ: Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσοι άνθρωποι τηρούσαν τις συνήθειες αυτές, είχαν κατά μέσο όρο 82% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια. Επίσης ο κίνδυνος για την ανάπτυξη καρκίνου ήταν μικρότερος κατά 65%. Κατά 74% μικρότερος και ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Στις γυναίκες 50 ετών που τήρησαν αυτές τις συνήθειες, αυτό μεταφράστηκε ως 14 χρόνια έξτρα ζωής ενώ στους άνδρες ως 12 χρόνια έξτρα ζωής.

Ιδού οι οδηγίες χρήσης
- Σωστή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες
-Κανονικό σωματικό βάρος σημαίνει δείκτης μάζας σώματος μεταξύ του 18,5 και του 25.
-Καθημερινή άσκηση σημαίνει τουλάχιστον 30 λεπτά κίνηση την ημέρα –έστω και απλό περπάτημα.
-Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σημαίνει ένα ποτήρι του κρασιού την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. 
-Το κάπνισμα καλό είναι να αποκλείει και τον καπνό από «δεύτερο χέρι» (παθητικό κάπνισμα).
Με αυτά και με λίγη τύχη, ευχήσου να φτάσουμε τα 100.
 
εμφάνιση σχολίων