1
1
σχόλια
242
λέξεις
TECH
«Μη με αλλάζεις». Το video clip κατά της κατάργησης της ουδετερότητας του διαδικτύου
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
10 Μαΐου 2018
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά το Internet ίσως θεωρείται δεδομένος, όμως δεν είναι.  Η διαδικτυακή ουδετερότητα είναι η αρχή σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου και οι κυβερνήσεις που ρυθμίζουν το Διαδίκτυο πρέπει να αντιμετωπίζουν ισότιμα το σύνολο των δεδομένων στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με το χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα, την εφαρμογή, το είδος του εξοπλισμού ή τη μέθοδο επικοινωνίας. Αυτό συνεπάγεται πως όσο η διαδικτυακή ουδετερότητα διατηρείται, δεν θα μπορούν να μπλοκάρουν ή να επιβραδύνουν ιστότοπους άρα δεν επιτρέπεται να δίνουν προτεραιότητα στο δικό τους περιεχόμενο  έναντι του περιεχομένου των ανταγωνιστών τους, ή να λογοκρίνουν την ελεύθερη έκφραση στον κυβερνοχώρο.

Η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για το τέλος της ουδετερότητας του διαδικτύου πρόκειται να φέρει ανατροπές στον ψηφιακό κόσμο. Η Αμερική ψήφισε τέλος στην ισότιμη αντιμετώπιση των δεδομένων που διακινούνται διαδικτυακά και οι βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών ανταποκρίθηκαν θετικά.  Ομάδες προστασίας καταναλωτών σημειώνοντας πως η εφαρμογή της απόφασης θα σημάνει το τέλος του ίντερνετ -τουλάχιστον με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Το We Transfer (ιστότοπος που υποστηρίζει την ελεύθερη μεταφορά και ανταλλαγή αρχείων), έφτιαξε ένα τραγούδι κι ένα animation video clip κατά της κατάργησης της ουδετερότητας του διαδικτύου. Πρωταγωνιστής είναι φυσικά  το ίντερνετ, ως μια δραστήρια οθόνη υπολογιστή που προσπαθεί να επιβιώσει παρά τις αντιξοότητες της ζωής και τις πολυεθνικές που πετάνε μπανανόφλουδες στο δρόμο της.
εμφάνιση σχολίων