0
1
σχόλια
515
λέξεις
210
Το Πάρκο Νιάρχος επιστρέφει με συναυλίες, εναλλακτική άσκηση, καγιάκ στο κανάλι και πράσινα μαθήματα στη φύση, με ελεύθ. συμμετοχή για όλους
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
9 Μαΐου 2018
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ:
Thee Holy Strangers: Μουσικοί από γνωστά κι αγαπημένα σχήματα (The Last Drive, Dustbowl, Nightstalker κ.ά.) ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να μας πάνε μια ηχητική βόλτα γεμάτη «kozmic swamp music» όπως αποκαλούν οι ίδιοι τη μουσική τους, η οποία περιγράφεται ως σκοτεινή Americana, soul και αστικό μπλουζ, μαζί. Οι Thee Holy Strangers ξεκίνησαν στα τέλη του 2013. Το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2015 και σήμερα προετοιμάζουν το υλικό για ηχογραφήσουν το επόμενο, παρουσιάζοντάς το επί σκηνής σε κάθε ευκαιρία. 5 Μαΐου, 21:00, Πανοραμικά σκαλιά.

George Gaudy & Irene Skylakaki: Δύο διαφορετικοί καλλιτέχνες, μία συναυλία που τους ενώνει. Ο George Gaudy και η Ειρήνη Σκυλακάκη συναντιούνται επί σκηνής, αμφότεροι με νέο υλικό. Η Ειρήνη Σκυλακάκη επιστρέφει με το τρίτο της άλμπουμ, Matterless, αλλά και νέο ήχο με την υπογραφή του Βρετανού παραγωγού Danton Supple (Coldplay, Morrissey, Patti Smith). Ο George Gaudy φέρνει στις αποσκευές του το ολόφρεσκο, νέο του EP The world (to me)/The sunshine kid, αλλά και παλαιότερη μουσική του με επιρροές που αγγίζουν από την κλασική μουσική και την fοlk μέχρι την jazz και το ψυχεδελικό ροκ. 11 Μαΐου, Πανοραμικά σκαλιά.

Alex Dante: F. Chopin's Nocturnes: Ο κύκλος συναυλιών Music Escapades, επιστρέφει με Σοπέν και ηλεκτρικές κιθάρες. Ο Alex Dante a.k.a Αλέξανδρος Δανδουλάκης επαναπροσδιορίζει την χρήση της ηλεκτρικής κιθάρας, με κλασικά ηχοχρώματα και διαχρονικές συνθέσεις: Με άξονα τα Νυχτερινά του Frederic Chopin αλλά και με έργα των Erik Satie, Sergei Rachmaninov και Wes Montgomerry, χρησιμοποιεί κιθαριστικά εφέ και δύο ενισχυτές, δημιουργώντας το δικό του ηχητικό σύμπαν. Ο Δανδουλάκης έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως οι Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.α. 29 Μαΐου, Κέντρο Επισκεπτών.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ: 
Οι Πρασινοδάχτυλοι, μας υποδέχονται κάθε Κυριακή του Μαΐου στον Λαχανόκηπο, με σκοπό να μοιραστούν τις γνώσεις τους ώστε να μπορούμε όλοι να διαχειριζόμαστε τις ανάγκες των φυτών μας. Κυριακή 06, 13, 20, 27 Μαΐου, 13.00-14.30.

Το Plan the Green City, υποδέχεται τα πιτσιρίκια μας σε ένα εικονικό ταξίδι, σε πόλεις πραγματικές και φαντασιακές, έτσι ώστε να πάρουν ιδέες και στο τέλος να σχεδιάσουν τις δικές τους, βιώσιμες και οικολογικές πόλεις. 05 Μαΐου  12.00-14.00.

Οι Κηπουροί του Πάρκου: Ο Κήπος του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται κάθε Κυριακή του μήνα, πιτσιρίκια 5-9 ετών, για μια εξερεύνηση ανάμεσα στα φυτά και στα λουλούδια, στην ανακάλυψη των αρωμάτων του πάρκου, των εντόμων, των λουλουδιών και της ομορφιάς της φύσης. Κυριακή 06, 13, 20, 27 Μαίου, 10.30-12.00

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ:
Από γιόγκα, πιλάτες και Tai chi, μέχρι καγιάκ στο κανάλι, και από ιστιοπλοία μέχρι  χορό και άσκηση για όλους, μας υποδέχονται και αυτό το μήνα στο ΚΠΙΣΝ. Στις «νέες αφίξεις» βρίσκουμε και τα τμήματα του Qigong, της αρχαίας Κινέζικης άσκησης που συνδυάζει την κίνηση με τον διαλογισμό, απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, και είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Τετάρτη 02, 09, 16, 23, 30 Μαΐου, 09.00-10.15. Πέμπτη 03, 10, 17, 24, 31 Μαΐου, 18.00-19.15


Περισσότερες Πληροφορίες www.snfcc.org
εμφάνιση σχολίων