0
1
σχόλια
260
λέξεις
TECH
Στη λίστα με τους 30 νέους κάτω των 30 που κάνουν τη διαφορά, ένας Έλληνας με ιατρική εφεύρεση που αναμένεται να σώσει ζωές
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
2 Μαΐου 2018
Στην φετινή λίστα του Forbes 30 Under 30 για την Ευρώπη, όπου αναγνωρίζει τους πολλά υποσχόμενους καινοτόμους κάτω των 30 ετών σε δέκα διαφορετικούς τομείς, βρίσκεται και ο Αναστάσιος Πέτρου.

Το περιοδικό Forbes δημοσιεύει την λίστα 2018 για την Ευρώπη, αναγνωρίζοντας τους επόμενους ηγέτες σε δέκα διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας. Η λίστα περιλαμβάνει 300 νέους από 34 ευρωπαϊκές χώρες που διαπρέπουν σε μια ποικιλία κατηγοριών, όπως η υγεία, η ψυχαγωγία, τα οικονομικά και η τεχνολογία.

Στην κατηγορία Science and Healthcare φέτος ξεχωρίζει και ο 26χρονος Αναστάσιος Πέτρου, ο οποίος μαζί με τον Nicholas Cohrs, ανέπτυξε μια μέθοδο για τη χρήση τεχνολογιών 3D εκτύπωσης και ιατρικής απεικόνισης για την παραγωγή μιας μαλακής τεχνητής καρδιάς από σιλικόνη, η οποία μιμείται τη βιολογική ανθρώπινη καρδιά τόσο ως μορφή όσο και ως λειτουργία. Ένα τέτοιο εργαλείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε οι  τεχνητές καρδιές να εξατομικευθούν στο σωστό μέγεθος για κάθε ασθενή.

Ο Αναστάσιος Πέτρου σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έκανε τη διπλωματική του στο πολυτεχνείο του Μονάχου και μόλις ολοκλήρωσε και πήρε και το πτυχίο του μηχανολόγου από την Αθήνα, είχε γίνει ήδη δεκτός στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Η τεχνολογία της τεχνητής καρδιάς για την οποία μπήκε στη λίστα του Forbes,  έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά. Μαζί με τον συνεργάτη του έχουν καταθέσει πατέντα και ελπίζουν πως στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, ώστε να λάβουν σύντομα έγκριση από τους αρμόδιους φορείς και να σωθούν ζωές.
εμφάνιση σχολίων