0
1
σχόλια
255
λέξεις
TECH
Ανάμεσα στις φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό «Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018» και μια Ελληνίδα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Μαρτίου 2018

Το «Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σκοπό και φέτος να ανακαλύψει τα πιο δραστήρια γυναικεία μυαλά στον τομέα της καινοτομίας. Το βραβείο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υπάρξει ιδρύτριες ή συνιδρύτριες κάποιας πετυχημένης καινοτόμου εταιρείας στην Ευρώπη.  Στόχος του βραβείου είναι να ενθαρρύνει την εφαρμοσμένη καινοτομία μεταξύ των γυναικών, καθώς ενώ υπάρχουν πολλές γυναίκες ερευνήτριες στην ΕΕ, ακόμα είναι ελάχιστες αυτές που εφαρμόζουν τις ιδέες τους στην πράξη.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2011, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020» της Ε.Ε. και κάθε χρόνο απονέμει δύο βραβεία: Το Women Innovators Prize με εννέα υποψήφιες και το Rising Innovator Award για τις καινοτόμες γυναίκες έως 30 ετών, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 20.000 ευρώ. Ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ του το Rising Innovator Award είναι και η Ζωή Γιαβρή, που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 122 υποψηφιότητες. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν εντός του έτους.

Η Ζωή Γιαβρή, αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη νευροβιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Advantis Medical Imaging, η οποία έχει αναπτύξει το Brainance, ένα πρωτοποριακό λογισμικό για την επεξεργασία των εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας του εγκεφάλου. Επειδή πρόκειται για διαδικτυακό λογισμικό, επιτρέπει την παράλληλη πρόσβαση και την επεξεργασία των εξετάσεων από πολλαπλούς χρήστες και από διάφορες τοποθεσίες. Η Γιαβρή βραβεύτηκε πρόσφατα και από το περιοδικό τεχνολογίας «MIT Technology Review» του Πανεπιστημίου ΜΙΤ ως μία από τους 35 καινοτόμους έως 35 ετών στην Ευρώπη.
 

εμφάνιση σχολίων