0
2
σχόλια
167
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η 38χρονη Marielle Franco ήταν «η φωνή της Φαβέλας», συμβούλου του Ρίο ντε Τζανέιρο –εκεί που κατοικεί πλέον το ένα τέταρτο του πληθυσμού της πόλης
 
DOCTV.GR
16 Μαρτίου 2018

Διαμαρτυρίες εξαπλώνονται σε όλη τη Βραζιλία μετά τη δολοφονία της συμβούλου της πόλης του Ρίο που διεκδίκησε τα δικαιώματα στις φτωχές φαβέλες.

Η Marielle Franco έγινε διάσημη αλλά και εξαιρετικά δημοφιλής εξαιτίας της κριτικής της ενάντια στην αστυνομική βία. Η φτώχεια, η βία και οι ανταλλαγές πυροβολισμών με τις συμμορίες των ναρκωτικών, που αποτελούν ρουτίνα στις φτωχές περιοχές, αποτέλεσαν την ατζέντα της. Έγινε η φωνή για τους φτωχούς πληθυσμούς της Βραζιλίας.Διαμαρτυρίες διεξήχθησαν σε όλη τη Βραζιλία όταν έγινε γνωστό ότι η σύμβουλος του Ρίο και ο οδηγός της δολοφονήθηκαν από δύο άνδρες. Τα πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το συμβούλιο του Ρίο ντε Τζανέιρο τραγουδώντας το σύνθημα: «όχι ένα βήμα προς τα πίσω» και πραγματοποιώντας τελετή προς τιμήν της.

Η αυθόρμητη διαδήλωση συγκέντρωσε συνδικαλιστές, φεμινίστριες, αριστερούς, ακτιβιστές και κατοίκους των φτωχότερων κοινοτήτων της πόλης. Η Human Rights Watch και η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασαν τις δολοφονίες.
 
 

εμφάνιση σχολίων