0
1
σχόλια
197
λέξεις
TECH
COSMOTE HISTORΥ: Το κανάλι παρακαταθήκη κλείνει 2 χρόνια με 40 νέες εκπομπές ντοκιμαντέρ, HD ποιότητα και δωρεάν διάθεση στα ελληνικά σχολεία
 
ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΚΑ
28 Φεβρουαρίου 2018

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το COSMOTE HISTORY, προβάλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας. Το κανάλι αυτό αποτελεί ένα εγχείρημα που έχει σκοπό να αφήσει μια ιστορική ψηφιοποιημένη παρακαταθήκη για την Ελλάδα.

Το 2018 κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, ενώ το κανάλι μεταδίδεται πλέον σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Το μεγάλο νέο είναι όμως ότι η COSMOTE TV ανοίγει φέτος την πόρτα της στα σχολεία και διαθέτει τα ντοκιμαντέρ του καναλιού στη διάθεση εκπαιδευτικών και μαθητών παρέχοντας μια πλατφόρμα εικονοποιημένης γνώσης και ψυχαγωγίας στις σχολικές αίθουσες.

Ανάμεσα στις νέες παραγωγές διακρίνονται το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα» για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα και η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος».

Τέλος, το COSMOTE HISTORY αναλαμβάνει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

εμφάνιση σχολίων