0
3
σχόλια
284
λέξεις
210
Η Στέγη παρουσιάζει το έργο του Shawky στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με ελεύθ. είσοδο
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
5 Δεκεμβρίου 2017

Η Στέγη προσγειώνεται για τρεις ημέρες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και μας παρουσιάζει την τριλογία ταινιών του Wael Shawky, Cabaret Crusades, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ο Shawky, ένας από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες της Αιγύπτου, μας εξιστορεί τις επικές μεσαιωνικές συγκρούσεις Μουσουλμάνων και Χριστιανών, αναπαριστώντας τις σταυροφορίες με κινηματογραφημένες μαριονέτες. Οι τρεις ταινίες εκλαμβάνονται ως ένα ενιαίο έργο, αν και η καθεμία έχει τη δική της, ιδιαίτερη αισθητική, ομιλία, μουσική και σκηνογραφία. Τα δύο πρώτα έργα της τριλογίας παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση Ντοκουμέντα 13, ενώ το τρίτο σε έκθεση στο ΜοΜΑ PS1 και στη διεθνή έκθεση ArtBasel.

#WAEL SHAWKY: Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σπούδασε καλές τέχνες και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (ΗΠΑ). Ζει και εργάζεται στην Αλεξάνδρεια, ενώ έχει ιδρύσει και ένα πρόγραμμα για νέους καλλιτέχνες, το MASS Alexandria. Χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα –ταινίες, σχέδιο, φωτογραφία και περφόρμανς–, διερευνά και αναλύει τις πραγματικές και φανταστικές ιστορίες και αφηγήσεις του Αραβικού κόσμου. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, όπως οι Μπιενάλε της Βενετίας και της Κωνσταντινούπολης και η Ντοκουμέντα, και έχει κάνει προσωπικές εκθέσεις σε μεγάλα μουσεία και κέντρα τέχνης σε όλο τον κόσμο.


Το πρόγραμμα των προβολών: Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου – The Horror Show File, The Path to Cairo, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου – The Secrets of Karbala, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου – The Horror Show File, The Path to Cairo, The Secrets of Karbala


Info: Αφιέρωμα στον Wael Shawky: The Cabaret Crusades, 28-30 Δεκεμβρίου, ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Καλλιρρόης & Φραντζή, Από τη Στέγη του Ιδρύματος  Ωνάση. Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.

εμφάνιση σχολίων