0
1
σχόλια
226
λέξεις
210
Βραβευμένες ταινίες γκρεμίζουν στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος
 
DOCTV.GR
22 Νοεμβρίου 2017

φώτο: Απίστευτα Γατόψαρα (Los Insólitos Peces Gato)


1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα AIDS: Με αφορμή τη διεθνή ημέρα καταπολέμησης του ιού και με αφετηρία τον αγώνα τον οροθετικών ατόμων για επιβίωση στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 έως και τη νέα σημερινή πραγματικότητα που o HIV είναι πλέον μία χρόνια νόσος, οι ανθρώπινες ιστορίες των ταινιών και των ντοκιμαντέρ του CINEMA plus έρχονται να γκρεμίσουν στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος.

Οκτώ ταινίες από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές και βραβεία σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ, θα προβληθούν στο φεστιβάλ ταινιών Το HIV/AIDS στον Κινηματογράφο, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα και στα ΙΕΚ Ακμή στη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ κάνει έναρξη με την προβολή της ταινίας «Ο Συνοδός» (El Acompañante) του Pavel Giroud, η οποία έλαβε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ της Μάλαγα και αποτέλεσε την επίσημη υποβολή της Κούβας για το Βραβείο Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017. Ανάμεσα στις ταινίες, πολλές από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται οι: Τα Απίστευτα Γατόψαρα (Los Insólitos Peces Gato), Μέιπλθορπ: Κοίταξε τις Φωτογραφίες (Mapplethorpe: Look at the Pictures), Ποιος θα με Αγαπήσει Τώρα; (Who’s Gonna Love me Now?), Μετά τον Λούι (After Louie). Ανακαλύψτε το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ  cinemaplus.positivevoice.gr.
 

Info: CINEMA plus | Το ΗIV/AIDS στον κινηματογράφο, 27-29 Νοεμβρίου, Αθήνα, Κινηματογράφος Τριανόν, 1 Δεκεμβρίου, Θεσσαλονίκη, ΙΕΚ Ακμή. Ελεύθερη είσοδος

εμφάνιση σχολίων