0
1
σχόλια
313
λέξεις
210
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος συναντά τον Βολταίρο στο Πόρτα. Έχουμε διπλές προσκλήσεις
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
30 Ιανουαρίου 2018

Ο Καντίντ ή η Αισιοδοξία καταλαμβάνει από τις 8 Δεκεμβρίου το θέατρο Πόρτα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος μας συστήνει ένα από τα σημαντικότερα έργα των γαλλικών γραμμάτων της εποχής του ώριμου Διαφωτισμού που αντιπαρατέθηκε στη βασική αρχή του Γερμανού φιλοσόφου Λάιμπνιτς, ότι «ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο».

Συγγραφέας του έργου κάποιος ανύπαρκτος δόκτωρ Ράλφ, ψευδώνυμο για τον διασημότερο ίσως πνευματικό άνθρωπο της εποχής του, Φρανσουά Μαρί Αρουσέ, γνωστό σε όλους ως Βολταίρο. Ο διαβόητος και αντιφατικός συγγραφέας μας χαρίζει ένα σατιρικό κείμενο, μικρό σε όγκο αλλά ικανό να προκαλέσει από ένα ειρωνικό αυτοσαρκαστικό μειδίαμα έως ένα τρανταχτό γέλιο.

Ο Καντίντ (γαλλ.: αθώος, απλοϊκός, αγαθός) είναι ένας εύπιστος, φιλομαθής και γεμάτος χαρά νέος, που μεγαλώνει στην Βεστφαλία, στον πύργο του βαρόνου Τούντερ-τεν Τρονκ. Η κόρη του βαρόνου ζει έναν υπέροχο έρωτα με τον Καντίντ αλλά η ευτυχία τους δεν θα κρατήσει για πολύ αφού ο βαρόνος θα τους ανακαλύψει. Η ανησυχία του Καντίντ δεν σταματάει στα ερωτικά προβλήματα αλλά και στην ύπαρξη ενός ένοχου μυστικού που κρύβεται πιθανότατα πίσω από την καταγωγή του.

Συντελεστές: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος. Με τους: Μιχάλη Συριόπουλο, Ελένη Βλάχου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Μάνο Γαλανή, Παντελή Βασιλόπουλο, Φοίβο Συμεωνίδη, Βασίλη Κουλακιώτη, Δημήτρη Φουρλή. Κίνηση: Σοφία Πάσχου. Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού. Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ. Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Παντελής Φλατσούσης. Β' Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης. Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας. Συμπαραγωγή: ΠΟΡΤΑ & ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOCTV.GR δίνει πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Καντίντ ή η Αισιοδοξία στο θέατρο ΠΟΡΤΑ, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 21.00. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας και το όνομα του event έως τις 12:00 το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.
 

Info: Καντίντ ή η Αισιοδοξία, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 1 Απριλίου 2018, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 18.30, Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Εισιτ: 8-15 ευρώ

εμφάνιση σχολίων