0
1
σχόλια
207
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ένα Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη είναι μέσα στις προτεραιότητες της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος
 
DOCTV.GR
14 Νοεμβρίου 2017

Μερικές από τις επιτακτικές ανάγκες στη δημόσια περίθαλψη που δεν μπορεί να καλύψει το δημόσιο, αναμένεται να καλυφθούν από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο προσφέρει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για νοσοκομεία, αεροσκάφη, ασθενοφόρα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δωρεά του ΙΣΝ - με πρώτη αυτή που δόθηκε για την δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού.

Ανάμεσα στα έργα που αναμένεται να αρχίσουν άμεσα για την ενίσχυση και αναβάθμιση του εθνικού συστήματος Υγείας είναι η ανέγερση και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και η ανέγερση νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη -μιας και η συμπρωτεύουσα δεν διαθέτει νοσοκομείο για την αποκλειστική νοσηλεία παιδιών. Ταυτόχρονα, το ΙΣΝ θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σκοπό να λειτουργήσει ως έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής. Επίσης θα ενισχυθεί η αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ, με την επισκευή των τριών (σήμερα παροπλισμένων) ελικοπτέρων του Κέντρου, αλλά και την αγορά δύο νέων μικρών αεροπλάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη προηγηθεί με δωρεά του ΙΣΝ η προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και η συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και η αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, συνολικής αξίας 14 εκατομμύριων ευρώ.

εμφάνιση σχολίων