210
Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα περισσότερα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Airbnb και γιατί;
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
2 Νοεμβρίου 2017

Η κρίση, τα μειωμένα έσοδα, οι αυξημένοι φόροι ακινήτων, οι μακροπρόθεσμοι ενοικιαστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ενός ενοικίου αλλά και η ανάγκη για άμεσο και περισσότερο χρήμα στα νοικοκυριά,  τα τελευταία χρόνια κάνουν τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στην Ελλάδα να ανθίζουν. Όλο και περισσότερα διαμερίσματα μισθώνονται με την ημέρα, μέσω του Airbnb, ο μεσιτικός χάρτης αλλάζει μέρα με την ημέρα και πλέον περισσότερα από 42.000 ακίνητα είναι διαθέσιμα σε όλη τη χώρα. Φυσικά οι αθηναϊκές γειτονιές συγκεντρώνουν τις περισσότερες αγγελίες και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, καταγράφονται σχεδόν 5.150 αγγελίες διαμερισμάτων -και αυτά μόνο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Οι γειτονιές του κέντρου με τις περισσότερες αγγελίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, είναι αυτές που έχουν άμεση πρόσβαση με μουσεία, τουριστικά αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ή εύκολη πρόσβαση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το ιστορικό κέντρο (Σταδίου, Ερμού, Πειραιώς), η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, το Κουκάκι και ο Νέος Κόσμος, έχουν τα περισσότερα προς ενοικίαση. Αυτό με αριθμούς, σύμφωνα με στοιχεία του 2017, μεταφράζεται ως μια αγορά 1.7 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

Οι γειτονιές της Αθήνας με τα περισσότερα ακίνητα προς ενοικίαση μέσω Airbnb είναι οι εξής: Εμπορικό τρίγωνο, Πλάκα: 681. – Μουσείο – Εξάρχεια – Νεάπολη: 500. – Κουκάκι: 343. – Νέος Κόσμος: 315. – Παγκράτι: 296. – Αμπελόκηποι: 269. – Κολωνάκι: 202. – Πλατεία Αττικής: 202. – Ακρόπολη: 166. – Θησείο: 152