0
3
σχόλια
215
λέξεις
210
Το Ψηφιακό Πλανητάριο αναβαθμίζεται τεχνολογικά με εντυπωσιακές προβολές, σε έναν θόλο 900 τ.μ.
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
25 Οκτωβρίου 2017

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μας προσκαλεί να βυθιστούμε μέσα στις διαστημικές εξερευνήσεις του. Το Πλανητάριο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου και γι’ αυτό δεν παραλείπει να ανανεώνει τακτικά τον εξοπλισμό του σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Έτσι, στην αίθουσα προβολών μας περιμένει ένας γιγάντιος θόλος-οθόνη διαμέτρου 25 μέτρων και επιφάνειας 950 τ.μ. και ένα νέο σύστημα από 6 προβολείς που χρησιμοποιούν ως πηγή φωτός την συνδυασμένη τεχνολογία λέιζερ – φωσφόρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη φωτεινότητα, υψηλή ποιότητα χρωμάτων και έντονη αντίθεση της εικόνας. Πλανήτες, κομήτες και αστέρια ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας και εμείς έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν να αιωρηθούμε ανάμεσά τους.

11 διαφορετικές παραστάσεις προβάλλουν τις τρέχουσες ανακαλύψεις στην Αστρονομία, την Αστροφυσική και τη Διαστημική στον εκσυγχρονισμένο θόλοΑξίζει να σημειωθεί ότι το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο είναι ένα από τα πρώτα πλανητάρια στον κόσμο που εγκατέστησε σύστημα αυτής της νέας τεχνολογίας. Μόνο το 2016, το Πλανητάριο υποδέχθηκε 250.000 θεατές, ενώ φέτος παρουσιάζονται ήδη 11 διαφορετικές παραστάσεις που προβάλλουν τις τρέχουσες ανακαλύψεις στην Αστρονομία, την Αστροφυσική και τη Διαστημική, με τρόπο που ακόμα και όσοι δεν έχουμε ιδιαίτερη έφεση στους τομείς, δεν θα θέλουμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας από την οθόνη.


Info: Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο.
 
εμφάνιση σχολίων