0
7
σχόλια
602
λέξεις
CULTURE
Από το νέο μουσείο της πόλης μέχρι τη μοντέρνα τέχνη της Κίνας. Οι εκθέσεις που θα δούμε το φθινόπωρο
 
DOCTV.GR
2 Οκτωβρίου 2017

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ #ΣΤΕΓΗ: Η Στέγη, μετά το Digital Revolution, συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον πολιτιστικό χώρο Barbican του Λονδίνου και μας ξεναγεί σε άγνωστα μέρη του Science Fiction πλανήτη μέσα από εμβληματικά βιβλία, κινηματογραφικά και μουσικά έργα που μας διακτίνισαν έτη φωτός εμπρός ή πίσω στο χρόνο. Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 800 εκθέματα ενώ πλαισιώνεται από μια σειρά συναυλιών, συζητήσεων, εργαστηρίων και προβολών. Info: Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο, 9 Οκτωβρίου – 14 Ιανουαρίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ #ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! #ΦΑΛΗΡΟ: Το Μουσείο Μπενάκη στεγάζει τη μεγάλη και φημισμένη συλλογή του από παιχνίδια στο νέο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη στον Πύργο Κουλούρα. 2.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής μας ηλικίας από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού, από την αρχαιότητα μέχρι το 1960, αλλά και από την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα θα συγκατοικήσουν στο νέο τους σπίτι. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το μουσείο θα είναι ανοιχτό για όλους με ελεύθερη είσοδο, σε μία ημέρα γνωριμίας. Info: Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη, από τον Οκτώβριο του 2017.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΕΜΣΤ #ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Αριστουργήματα από της Κίνα καταφτάνουν στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με το Εθνικό Μουσείο της Κίνας. Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες –Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη– και αντικατοπτρίζει τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού. Info: Κινεζική Ζωγραφική XIEY, έως 14 Νοεμβρίου, εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση θα έχει ελεύθερη είσοδο μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2017.

ΛΩΤΡΕΚ #ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ: Μποέμ, άνθρωπος του περιθωρίου, φίλος του Καν-Καν, του Moulin-Rouge, του υποκόσμου, o Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, παρόλο που ήταν καταξιωμένος ζωγράφος, απέκτησε περισσότερη φήμη για τις «σκανδαλώδεις» ζωγραφιές του και για τις αφίσες του Moulin-Rouge. O «προπάτορας της αφίσας», παρουσιάζεται σε μια διαφορετική έκθεση. Περισσότεροι από εκατό καλλιτέχνες τιμούν το έργο του στην έκθεση Le Nouveau Salon des Cent, που εμπλουτίζεται ανάμεσα σε άλλα και με πρωτότυπες αφίσες του καλλιτέχνη. Info: Le Nouveau Salon des Cent, έως 12 Νοεμβρίου, μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.  

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2017 #ΝΕΟΝ.ORG #INSTALLATION #uURBANISM: Για 4η φορά το «Έργο στην Πόλη» του ΝΕΟΝ (βλέπε Adrián Villar Rojas στο Εθνικό Αστεροσκοπείο) ενεργοποιεί ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας. Στην οδό Καπλανών 11 στο Κολωνάκι, o Κωστής Βελώνης, με ανάθεση του ΝΕΟΝ, δημιουργεί την εγκατάσταση «A Puppet Sun» που επανασυστήνει το κτίριο στο κοινό ενώ απευθύνει νέες και αναπάντεχες σχέσεις μεταξύ χώρου και έργων τέχνης μέσα σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον. Η έκθεση είναι σε επιμέλεια Βασίλη Οικονομόπουλου. Info: Έργο στην Πόλη – ΝΕΟΝ, από 11 Οκτωβρίου.

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ #ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Η έκθεση «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.» που οργάνωσε τον Μάρτιο το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, συνεχίζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αγάπη, μίσος και άλλα συναισθήματα , ξεδιπλώνονται μέσα από 129 αντικείμενα που προέρχονται από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο και τα Μουσεία του Βατικανού. Info: «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.», έως 19 Νοεμβρίου, Μουσείο Ακρόπολης.

TEO ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ – «PRETZEL TWIST» #ΕΚΘΕΣΗ #MULTIMEDIA: Ο Τέο Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει το «στρίψιμο του πρέτζελ». Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από έργα προσομοίωσης, εικονικής πραγματικότητας και ψηφιακές εκτυπώσεις. Ο ιδιαίτερος τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το έργο του με τίτλο Prometheus (2017), στο οποίο ένα περιστέρι καταδιώκει ένα πρέτζελ για να το φάει και το πρέτζελ στρίβει για να γλιτώσει από το λαίμαργο πτηνό. Info: Pretzer Twist, Τέο Τριανταφυλλίδης, The Breeder, έως 21 Οκτωβρίου 2017.


Διαβάστε επίσης:
Ο κόσμος των συναισθημάτων
Science Fiction: Από το Barbican στη Στέγη

 
εμφάνιση σχολίων