0
5
σχόλια
182
λέξεις
VISUALISM
Οι καινούριες τοιχογραφίες του αόρατου καλλιτέχνη σχολιάζουν την υποκριτική στάση του νόμου, της τάξης και των γκαλερί απέναντι στο graffiti
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
19 Σεπτεμβρίου 2017
Δυο νέα γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, «ξεφύτρωσαν» κοντά στο Κέντρο του Barbican, στο Λονδίνο. Οι τοιχογραφίες αυτές του «αόρατου καλλιτέχνη» εμφανίστηκαν σε μία στοά κοντά στο Κέντρο του Barbican, σηματοδοτώντας τα εγκαίνια της έκθεσης του αμερικανού Jean-Michel Basquiat, ο οποίος πριν γίνει ζωγράφος, ξεκίνησε την καριέρα του ως καλλιτέχνης δρόμου, υπογράφοντας με το ψευδώνυμο SAMO.

Στο λογαριασμό του στο Instagram, ο Banksy περιγράφει αυτές τις τοιχογραφίες του σαν «μία άτυπη συνεργασία του» με τη συγκεκριμένη έκθεση. Ο Bansky ανέβασε το πρώτο του έργο στο instagram και έγραψε: «Η μεγάλη νέα εκδήλωση Basquiat ανοίγει στη γκαλερί Barbican Center -ένα μέρος που συνήθως είναι πολύ πρόθυμο να καθαρίσει κάθε γκράφιτι από τους τοίχους του».


Η τοιχογραφία, η οποία παραπέμπει στο έργο του 1982 του Basquiat, Boy and Dog in a Johnnypump, συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Το πορτραίτο του Basquiat χαιρετίζεται από την Μητροπολιτική Αστυνομία -μια (ανεπίσημη) συνεργασία με τη νέα έκθεση Basquiat».


Διαβάστε επίσης:
ΓΚΑΛΕΡΙ: O Basquiat των 60 εκατομμυρίων 
εμφάνιση σχολίων