1
3
σχόλια
270
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο μουσικός παραγωγός Goldie μίλησε για τον Banksy και μάλλον αποκάλυψε την ταυτότητά του. #Oops
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
23 Ιουνίου 2017

Ο άπιαστος καλλιτέχνης του δρόμου που έχει καταφέρει ακόμα και να μπει στη Γάζα χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς, φαίνεται πως τελικά προδόθηκε –κατά λάθος- από έναν φίλο του.

Ο μουσικός παραγωγός Goldie συνομιλούσε σε ένα podcast με τον Scroobius Pip, όταν όπως φαίνεται του ξέφυγε κατά λάθος το πραγματικό όνομα του Banksy, αφού αναφερόμενος σε αυτόν τον αποκάλεσε «Robert», επιβεβαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο τις φήμες πως πρόκειται για το ιδρυτικό μέλος των Massive Attack, Robert Del Naja, φήμη που πήρε μεγάλη έκταση όταν ένας ερευνητής δημοσιογράφος ανέλυσε τις εμφανίσεις του καλλιτέχνη graffiti σε όλο τον κόσμο και δημιούργησε μια νέα θεωρία: ότι ο Banksy είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα καλλιτεχνών με επικεφαλής τον Del Naja (διαβάστε το σχετικό κείμενο εδώ).

«Δώσε μου ένα γράμμα, βάλτο σε ένα T-shirt και γράψε Banksy πάνω κι αυτό είναι. Τώρα μπορούμε να το πουλήσουμε. Δεν είναι ότι δεν σέβομαι τον Robert, νομίζω πως είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Πιστεύω πως έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω-κάτω τον κόσμο της τέχνης», είπε ο Goldie ενώ σχολίαζε το γεγονός πως ο κόσμος της τέχνης εκμεταλλεύεται τον Banksy και τα γκράφιτι, παρόλο που πρόκειται για μια μορφή τέχνης που εξακολουθεί να έχει «κακό όνομα».


Οι Del Naja και Goldie είναι φίλοι εδώ και δεκαετίες, έχουν ζήσει και οι δυο στο Μπρίστολ ενώ έχουν κάνει και κοινές εμφανίσεις επί σκηνής. Ο Banksy άρχισε να εξαπλώνει τη φήμη του προς το τέλος της δεκαετίας του 1990. Την ίδια περίοδο οι Massive Attack κυκλοφορούν το Mezzanine και ο Del Naja πιστώνεται ως ο πρώτος καλλιτέχνης γκράφιτι στο Μπρίστολ.

εμφάνιση σχολίων