0
5
σχόλια
199
λέξεις
210
Ένα all day νεοκλασικό με ολάνθιστο αίθριο, στο κέντρο της πόλης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα ολοήμερο στέκι με θέα την Ακρόπολη μας περιμένει σε ένα νεοκλασικό του κτίριο της πολυσύχναστης οδού Αδριανού. Το Ciccus είναι ένας all day χώρος, που διατηρεί όλη την ομορφιά του διατηρητέου κτιρίου και της παλιάς Αθήνας, συνδυασμένα με μοντέρνα στοιχεία, ένα καταπράσινο αίθριο με φερ φορζέ έπιπλα και λουλουδιασμένους τοίχους, ριγέ ταπετσαρίες σαν vintage ζαχαρωτό και στον επάνω όροφο, την Ακρόπολη στο πιάτο.

Μας υποδέχεται με τραπεζάκια έξω και δυο ανθισμένα μπαλκονάκια. Στο αίθριο, τα φυτά κάνουν κατάληψη σκαρφαλώνοντας στους τοίχους. Το ισόγειο, ζεστό και ντυμένο στα κόκκινα, συνδέεται με το αίθριο μέσω μιας τζαμαρίας και μας χαρίζει τη θέα των λουλουδιών. Ο επάνω όροφος έχει άπλετη θέα την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο.


Εδώ μπορούμε να απολαύσουμε από το πρωί τον καφέ μας αλλά και να βρούμε μεσογειακές γεύσεις σε δημιουργικές εκδοχές, από σαλάτες μέχρι ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας, μπέργκερ, ταλιάτα μόσχου, γαριδομακαρονάδα, μικρές μπρουσκέτες αλλά και παραδοσιακά γλυκά όπως  παγωτό με εκμέκ τσουρέκι και άρωμα μαστίχας. Το βράδυ μας περιμένουν κλασικά ποτά αλλά και cocktails.

TIP: Όσοι κάθισαν στα τραπεζάκια που υπάρχουν στα μικρά ανθισμένα μπαλκόνια του Ciccus, είπαν πως θυμήθηκαν το Παρίσι.

Info: Ciccus, Αδριανού 31, Μοναστηράκι.
 
εμφάνιση σχολίων