0
3
σχόλια
265
λέξεις
210
Τα πιτσιρίκια τον Σεπτέμβριο παίζουν στο προαύλιο. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία ζωντανεύει τις γειτονιές, με δωρεάν εργαστήρια και δράσεις για όλους
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
5 Σεπτεμβρίου 2017
Σεπτέμβριος φέτος δεν σημαίνει μόνο μαθήματα για τα πιτσιρίκια αλλά και δημιουργικό παιχνίδι. Τα προαύλια 10 σχολείων της Αθήνας παρατείνουν την καλοκαιρινή διάθεση, αφού όλα τα απογεύματα του Σεπτεμβρίου θα μείνουν ανοιχτά για παιχνίδι με ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα δωρεάν δραστηριοτήτων, στα πλαίσια του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία». Τα «Ανοιχτά προαύλια» βρίσκονται στις περιοχές Πατήσια, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Πλατεία Βάθη, Γκράβα, Πετράλωνα, Γουδή, Κολωνός και Γκύζη, και θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα σαν χώρος ελεύθερου παιχνιδιού για τα παιδιά, με φύλαξη και καθαριότητα.Όμως το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία», έχει κάτι για όλους μας. Έτσι γίνεται χώρος συνάντησης και δημιουργίας για τους κατοίκους των γειτονιών ανεξαρτήτως ηλικίας, με δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας και άθλησης, χωρίς κανένα κόστος. Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: άθληση μέχρι κατασκευή αστικού λαχανόκηπου, μαθήματα λάτιν χορού για ΑΜΕΑ, κοινωνική επιχειρηματικότητα, δημιουργία ρούχου και επαναχρησιμοποίηση υλικών, θεατρικό εργαστήρι, κατασκευή κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά και δημιουργία ορχήστρας, εργαστήρια ντοκιμαντέρ και animation, δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης, εκμάθηση ελληνικών κ.ά. Οι περιοχές και τα σχολεία που συμμετέχουν στο «Ανοιχτά Προαύλια» είναι:

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: 93ο Δημοτικό (Πυθέου & Αγκύλης)
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: 76ο Δημοτικό (Κυκλώπων 6) | 12ο Γυμνάσιο (Σφηττίων 1)
ΓΚΥΖΗ: 135ο Δημοτικό (Μομφεράτου 94)
ΚΥΨΕΛΗ: 26ο Δημοτικό (Φωκίωνος Νέγρη 63) | 45ο Δημοτικό (Πυθίας 38)
ΓΟΥΔΗ: 8ο/106ο/9ο Ειδικό Δημοτικό (Πόντου 67-69)
ΚΟΛΩΝΟΣ: 57ο/61ο Δημοτικό (Διστόμου 67)
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ: 51ο Δημοτικό (Ακομινάτου 40)
ΓΚΡΑΒΑ: 132ο Δημοτικό (Ταϋγέτου 60)

Το «Ανοιχτά Σχολεία» υλοποιείται με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι ανοιχτές δράσεις της σεζόν θα ανακοινωθούν σύντομα. Μπορούμε να ενημερωθούμε για αυτές και να δηλώσουμε συμμετοχή εδώ.
 
εμφάνιση σχολίων