0
1
σχόλια
535
λέξεις
TECH
Online μαθήματα για όλα τα γούστα. Από φωτογραφία μέχρι προγραμματισμό. 14 sites μας διδάσκουν online ότι θέλουμε να μάθουμε
 
DOCTV.GR
26 Ιουνίου 2017
Σε αυτά τα sites μπορούμε να μάθουμε από μαγειρική μέχρι αστροφυσική, αλλά και ξένες γλώσσες, σκάκι, πιάνο, εικαστικά, μάρκετιγκ, φωτογραφία, τυπογραφία κι άλλα.

Spreeder: Μαθαίνουμε να διαβάζουμε γρηγορότερα, σε αυτό το απλό αλλά εξαιρετικά λειτουργικό site που μας επιτρέπει να κάνουμε copy-paste ένα οποιοδήποτε κείμενο (και ελληνικό αν θέλουμε) και μας βοηθά να το διαβάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Duolingo: Ίσως το πιο καλοσχεδιασμένο, αποτελεσματικό και εθιστικό site/ application για να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, ή να φρεσκάρουμε αυτές που ήδη ξέρουμε, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια, χωρίς καθόλου διάβασμα. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρώσικα, τούρκικα, σουηδικά, δανέζικα, εσπεράντο, ενώ νέες γλώσσες προστίθενται συνεχώς.

Chesscademy: Μαθαίνουμε να παίζουμε σκάκι μέσα από βιντεάκια, σκακιστικούς γρίφους και online παρτίδες.

Pianu: Με σύνθημά του το «όλοι μπορούν να μάθουν να παίζουν πιάνο» αυτό το διαδραστικό site κάνει τις νότες και τα κλειδιά παιχνιδάκι.

DrawSpace: Μαθήματα ζωγραφικής για αρχαρίους, από το πώς ζωγραφίζουμε συμμετρικά αντικείμενα μέχρι τις βασικές αρχές των σκιών.

How to Make Your Own GIF: Θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει την εικαστική τέχνη του 21ου αιώνα. Εδώ βρίσκουμε βήμα προς βήμα οδηγίες για να φτιάξουμε τα δικά μας GIF, χωρίς τη χρήση του Photoshop.

Jazz Appreciation: Το Πανεπιστήμιο του Austin, στο Τέξας, έχει online και εντελώς δωρεάν αυτό το σούπερ ενδιαφέρον μάθημα, που υπόσχεται να μας μάθει όλα όσα πάντα θέλαμε να ξέρουμε για την τζαζ. Το μάθημα διαρκεί δέκα εβδομάδες, και απαιτεί τρεις ώρες την εβδομάδα.

Basics of Photography: Πώς λειτουργεί η ψηφιακή μας κάμερα; Ποια είναι τα μυστικά για το τέλειο κάδρο στη φωτογραφία μας; Αυτός ο οδηγός του Lifehacker θα μας μάθει τα βασικά και απαραίτητα για την τέχνη της φωτογραφίας.

Instructables: Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας (από πλέξιμο μέχρι stop motion animation) σε αναλυτικά μαθήματα, με οδηγίες, βίντεο και φωτογραφίες.

Practical Typography: Όλα όσα δεν ξέραμε ότι θα θέλαμε να μάθουμε για την τυπογραφία. Γραμμένα σε μια πανέμορφη γραμματοσειρά –την οποία μπορούμε, αν θέλουμε, να αγοράσουμε.

Lingvist: Οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Skype σχεδίασαν και αυτό το site/ application που υπόσχεται να μας μάθει αγγλικά ή γαλλικά σε 200 ώρες. Σύντομα θα προστεθούν και ισπανικά, γερμανικά, ιταλικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα και σουηδικά.

Udemy: Τι θέλουμε να μάθουμε; Από προγραμματισμό και ξένες γλώσσες μέχρι προχωρημένες τεχνικές marketing και μουσικά όργανα, το Udemy τα έχει όλα. Απλώς επιλέγουμε την κατηγορία που μας ενδιαφέρει, κάνουμε τικ στο “free” (γιατί υπάρχουν και επί πληρωμή μαθήματα) και ξεκινάμε να βλέπουμε τα μαθήματα ή τις διαλέξεις σε βίντεο.

Cook Smarts: Μαγειρική για αρχαρίους: Τα τρόφιμα που πρέπει να έχουμε για μια λειτουργική κουζίνα, ποιο μπαχάρι πάει με ποιο, ποιο τρόφιμο αποθηκεύεται στο ψυγείο και ποιο εκτός, και για πόσο καιρό, πώς μαγειρεύουμε χωρίς λεφτά, ποια λαχανικά είναι φρέσκα πότε, και ένα σωρό ακόμα χρήσιμα σε τέλεια πινακάκια που μπορούμε να τυπώσουμε και να κολλήσουμε στο ψυγείο μας.

The Scale of the Universe: Είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από μια φάλαινα το σπίτι μας; Μεγαλύτερο ή μικρότερο από ένα Μπόινγκ το Άγαλμα της Ελευθερίας; Μεγαλύτερος ή μικρότερος από ένα διαστημόπλοιο ο Τιτανικός; Οι απαντήσεις θα μας εκπλήξουν. Εκτός από τα μεγέθη, το Scale of the Universe έχει και χρήσιμες ιστορικές ή πρακτικές πληροφορίες για καθένα από τα αντικείμενα του.

Πηγή: in2life.gr
 
εμφάνιση σχολίων