0
6
σχόλια
206
λέξεις
210
(Sober σημαίνει) νηφάλιος στην πλατεία Αβησσυνίας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Ιουλίου 2017
To Sober (όπως λέμε Νηφάλιος), είναι το καλοκαιρινό αδερφάκι του bar-restaurant Φουάρ του Χρήστου Πότσιου (βλέπε Zoo, Stereo Soul) και του Αλέξανδρου Κελτσόπουλου. Μας υποδέχεται εκεί που κάποτε στεγαζόταν η Inoteka, στην όμορφη πλατεία Αβησσυνίας, για δροσιά, κοκτέιλ και φαγητό με ασιατικές επιρροές.

Στη σκιά των πλατανιών, μπορούμε να πιούμε κοκτέιλ –τα περισσότερα με βάση το ρούμι, όπως το Original Zombie, που φτιάχνεται με βάση την αυθεντική συνταγή του 1934– και πολλές premium ετικέτες. Η βουτιά στα κοκτέιλ ανακαλύπτει συστατικά υπέρ-καλοκαιρινά και δροσερά, όπως μάνγκο, χυμό ροδιού, που κάνουν αρκετά δύσκολη την προσπάθεια του να μείνει κανείς Sober.


Παράλληλα, η κουζίνα μας τροφοδοτεί με noodles, vegetarian Pad Thai, πειραγμένα μίνι-μπέργκερ σε υγιεινές αλλά και πιο «βρώμικες» εκδοχές, όπως επίσης και με ιδιαίτερες ελαφριές, ασιατικές σαλάτες

Όταν πέφτει η νύχτα, μπορούμε να μεταφερθούμε μέσα. Στου βιομηχανικού στυλ μπαρ, τα πλατάνια μας χαιρετούν πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες. Πίσω από το Dj booth, οι καλεσμένοι εναλλάσσονται και μαζί τους φτιάχνουμε διαδρομές φυγής σε τροπικά καλοκαίρια και κόκκινους, ζεστούς ήλιους.


Info: Sober, Το resto λειτουργεί Δευτ. – Κυρ. από τις 7μμ - 1:00 πμ. Το μπαρ μένει ανοιχτό καθημερινά έως τις 3. Το καφέ Παρ. – Σάβ. – Κυρ. ανοιχτά από το μεσημέρι, Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι.
 
εμφάνιση σχολίων