0
1
σχόλια
205
λέξεις
210
Μια ιδιάζουσα εγκατάσταση γεμάτη φυτά και αστερόσκονη απλώνεται σε ολόκληρη την έκταση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
22 Ιουνίου 2017

46.000 νέα φυτά ανθίζουν στο Λόφο των Νυμφών, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εκεί όπου ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης Adrián Villar Rojas, δημιουργεί ένα παράλληλο σύμπαν που μας προσκαλεί να το εξερευνήσουμε.

Ο Rojas παρουσιάζει για πρώτη φορά σε αρχαιολογικό χώρο, τη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση «The Theater of Disappearance», η οποία απλώνεται σε ολόκληρη την έκταση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Φυτά, γλυπτικές εγκαταστάσεις, ακόμα και οργανικές ύλες όπως σκόνη από τη σελήνη, συνυπάρχουν στο Αστεροσκοπείο και με πρωτότυπο τρόπο αφηγούνται την παγκόσμια ιστορία του επεκτατισμού από τη Γη μέχρι και τα αστέρια –και τα λουλούδια θα μείνουν μόνιμα στον κήπο του Αστεροσκοπείου για να ομορφαίνουν τις βόλτες μας.

Η ανάθεση της εγκατάστασης έγινε από το ΝΕΟΝ με σκοπό να συνδέσει τον σύγχρονο πολιτισμό με τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί μέρος μιας τετραλογίας του καλλιτέχνη με τον ίδιο τίτλο, η οποία λαμβάνει χώρα σε μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου όπως στο The Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, το Kunsthaus Bregenz στην Αυστρία  και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες.


Info: The Theater of Disappearance, Adrián Villar Rojas, Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο, έως 24 Σεπτεμβρίου.
 
εμφάνιση σχολίων