1
5
σχόλια
173
λέξεις
VISUALISM
Καθώς η Βενετία βυθίζεται εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών το γιγαντιαίο γλυπτό του Lorenzo Quinn προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
17 Μαΐου 2017

Δύο γιγαντιαία χέρια στηρίζουν μέσα από το νερό το ξενοδοχείο Ca Sagredo της Βενετίας. Η εγκατάσταση του γλύπτη Lorenzo Quinn (γιός του ηθοποιού Antony Quinn) που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Μπιενάλε της Βενετίας κάνει τον γύρο του κόσμου. Με το όνομα Support (Υποστήριξη), o Quinn κάνει μια ηχηρή δήλωση για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, της αύξησης της στάθμης του νερού και συνεπώς της βύθισης της Βενετίας.Τα τελευταία χρόνια σημειώνονται περισσότερες από 100 πλημμύρες κάθε χρόνο ενώ όταν η παλίρροια είναι πολύ έντονη, μια σειρήνα ηχεί για να προειδοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

«Η Βενετία είναι μια επιπλέουσα πόλη τέχνης, η οποία εδώ και αιώνες, ήταν πηγή έμπνευσης για πολιτισμούς. Αλλά για να συνεχίσει χρειάζεται την υποστήριξη της δικής μας γενιάς και των μελλοντικών, γιατί απειλείται από την κλιματική αλλαγή και τη φθορά του χρόνου». Το γλυπτό θα κρατάει το Ca Sagredo Hotel έως τις 26 Νοεμβρίου.