1
1
σχόλια
176
λέξεις
CULTURE
Phobiorama: Ένα στοιχειωμένο σπίτι στην καρδιά της Αθήνας μας προκαλεί να παραμείνουμε ψύχραιμοι
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
10 Μαΐου 2017

Ο ανεμοστρόβιλος της Στέγης μεταφέρει στην πλατεία Συντάγματος τον διακεκριμένο Ολλανδό σκηνοθέτη και εικαστικό Ντρις Φερχόφεν μαζί με το στοιχειωμένο σπίτι του. «Ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν τόσο ασφαλείς και, συγχρόνως, τόσο τρομοκρατημένοι. Εξορκίζουμε τους φόβους μας μόνο όταν τους κοιτάμε κατάματα».

Μέσα σε αυτό το σπίτι, εγκατάσταση-περφόρμανς, με το όνομα Phobiarama, καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι  με τους φόβους μας, να τους εντοπίσουμε και να τους πολεμήσουμε. Μπαίνοντας κάτω από τη μαύρη τέντα με τη νέον επιγραφή Phobiarama, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε: Τι μας φοβίζει περισσότερο; Μια εγκαταλειμμένη βαλίτσα σε ένα αεροδρόμιο; Η οικονομική κρίση, ο εθνικισμός; Η τρομοκρατία και η αστυνόμευση;

Σε παγκόσμια πρεμιέρα και σε συμπαραγωγή της Στέγης, η εγκατάσταση Phobiarama, ξεκινάει το ταξίδι της από την Αθήνα για να παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο Holland Festival.
Info: Phobiarama, Dries Verhoeven, 9-14 Μαΐου, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η δράση πραγματοποιείται σε μη θεατρικό χώρο ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες και δεν ενδείκνυται για όσους αντιμετωπίζουν επιληπτικά επεισόδια.
 
εμφάνιση σχολίων