0
1
σχόλια
678
λέξεις
210
Οι 8 καλύτερες στάσεις του μήνα επιλεγμένες από τους docers
 
DOCTV TEAM
8 Μαΐου 2017

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ #ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ: Μες’ το μουσείο θέλω να μπω. Τη Διεθνή ημέρα μουσείων, ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς του πολιτισμού αφού μας περιμένουν χωρίς εισιτήριο όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Διαλέγουμε και πάμε. Info: 18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων, είσοδος ελεύθερη στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

3D PRINTING ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ #3D #TEXNOΛΟΓΙΑ #ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνει ανοικτά μαθήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης για όλους. Τα μαθήματα γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία», μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο κάθε κύκλος καλύπτει: την εισαγωγή στις έννοιες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, τα βασικά εργαλεία σχεδιασμού αντικειμένων, την ολοκλήρωση ενός προσωπικού πρότζεκτ εκτύπωσης. Ανοιχτά Μαθήματα Τρισδιάστατης Εκτύπωσης του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ σε 2 σχολεία της Αθήνας. Info: Τα σεμινάρια θα γίνουν στο 57ο / 61ο Δημοτικό Σχολείο στον Κολωνό και στο 93ο Δημοτικό Σχολείο στον Ν. Κόσμο.

TOMORROWS #ΕΚΘΕΣΗ #ΔΙΠΛΑΡΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ: Πώς θα είναι η καθημερινή ζωή στις πόλεις του μέλλοντος; Εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers πλάθουν διαφορετικές ιστορίες σε μία έκθεση που δίνει έμφαση στο αστικό τοπίο της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Αθήνας και μελετάει υποθετικά αστικά περιβάλλοντα σε σχέση με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Info: Tomorrows, Αστικές μυθοπλασίες σε μέλλοντα χρόνο, Μάιος - Ιούνιος 2017, Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3).

GENERATIONS #ΦΕΣΤΙΒΑΛ #ΝΙΑΡΧΟΣ #ΚΠΙΣΝ #ΜΟΥΣΙΚΗ: Ένα μεγάλο μουσικό πάρτι μας υποδέχεται στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ μαζί με τα πιτσιρίκια μας. Αγαπημένοι διεθνείς καλλιτέχνες όπως Andy Smith (Ex-Portishead), Daddy G (Massive Attack), Blend Mishkin & Roots Evolution, Wubdise, Blast'em Bop, Seez Kalonji, Santoner Rpz και Wolfy Funk Project, έρχονται για live ή DJ sets στο Generations Festival στο Νιάρχος, ενώ τριγύρω ακροβάτες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι από την ομάδα Circus Dayz, τραβάνε το βλέμμα μας επάνω τους και μας προσκαλούν να παίξουμε. Info: Generations - A Family Festival, 27 - 28 Μαίου, ΚΠΙΣΝ.

13o ATHENS DIGITAL ARTS FESTIVAL #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Η νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης. Ταξιδεύουμε σε 1.830 καλλιτεχνικές προτάσεις από 88 χώρες μέσα από διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά και ομιλίες καλλιτεχνών, υπερβαίνοντας την ψηφιακή κουλτούρα και ανταλλάσσοντας απόψεις υπό το θέμα #PostFuture. Info: 13o Athens Digital Arts Festival, 18-21 Μαΐου, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.

PHOBIORAMA #FFF4 #DRΙES VERHOEVEN #ΣΤΕΓΗ: Ένα αλλιώτικο «τρενάκι του τρόμου» ορθώνεται στην καρδιά της πόλης και ο πρωτοπόρος Ολλανδός δημιουργός του, Dries Verhoeven, μάς προτρέπει να το επισκεφθούμε εξορκίζοντας την κουλτούρα του φόβου που μας κατατρύχει. Info: Phobiarama, Dries Verhoeven, 9 - 14 Μαΐου 2017, Πλατεία Συντάγματος.

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ #FFF4 #GREGOR SCHNEIDER #ΟΜΟΝΟΙΑ #ΤECH: «Οι πόλεις θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές, αν καταφέρναμε να τις σχεδιάσουμε και να τις οικοδομήσουμε με διαφορετικό τρόπο». Ο βραβευμένος στην Μπιενάλε της Βενετίας Γερμανός εικαστικός και γλύπτης, αξιοποιώντας την τεχνική του καμουφλάζ, μεταμορφώνει την Ομόνοια σε καταφύγιο και ουδέτερη ζώνη, αόρατη από κάθε εισβολέα και από το άγρυπνο μάτι του Google maps. Info: Invisible City -Gregor Schneider, 8-21 Μαΐου 2017, Πλατεία Ομονοίας.

ROBERT WILSON #LA TRAVIATA #INSTALLATION #ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την documenta 14 στην Αθήνα. Με την αφορμή παρουσιάζει στο αίθριο του ισογείου το φωτεινό γλυπτό του Robert Wilson, La Traviata. «Ο πιο σημαντικός ηθοποιός στο θέατρο είναι το φως» λέει ο Bob Wilson, ο πολυσχιδής καλλιτέχνης που θεωρείται ίσως ο μόνος σκηνοθέτης που μπορεί να κατέχει τον τίτλο του σχεδιαστή φωτισμού και αναγνωρίζεται επίσης ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες φωτισμού όλων των εποχών. Info: Robert Wilson - La Traviata, 24 Μαρτίου - 29 Οκτωβρίου, Μουσείο Ακρόπολης.

MARIA LASSNIG #ΕΚΘΕΣΗ #ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: Η έκθεση «Maria Lassnig: Το μέλλον επινοείται με θραύσματα του παρελθόντος» αποτίει φόρο τιμής στην κορυφαία Αυστριακή κυρία της τέχνης. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο Hans Ulrich Obrist αποτελεί το τελευταίο εκθεσιακό γεγονός που πρόλαβε να σχεδιάσει η ίδια η Maria Lassnig (1919-2014) προσωπικά, και εστιάζει σε έργα που φωτίζουν τη σχέση της καλλιτέχνιδας με την αρχαιότητα, τη μυθολογία, το ρόλο της γυναίκας και το ελληνικό τοπίο. Info: Maria Lassnig: Το Μέλλον Επινοείται με Θραύσματα του Παρελθόντος, 7 Απριλίου-16 Ιουλίου 2017, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.
 


Διαβάστε επίσης:
Fast Forward Festival 4
Μαθήματα 3D printing

 
εμφάνιση σχολίων