0
2
σχόλια
253
λέξεις
210
Το τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν επιστρέφει, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, στο Θέατρο Θησείον
 
DOCTV.GR
24 Απριλίου 2017
Ένα έργο ως «αποχαιρετιστήριο σημείωμα» λίγο πριν την αυτοκτονία. Τέσσερις γυναίκες στη σκηνή, λίγο πριν από την ανατολή. Μια ειδική ώρα που καταγράφεται ως η στιγμή μιας ακραίας διαύγειας. Μια ώρα που στατιστικά σημειώνονται και πολλές αυτοκτονίες. Αυτήν τη συγκεκριμένη ώρα παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένας μονόλογος, που θα μπορούσε όμως να είναι και ένα έργο για πολλές φωνές. Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό κάποιου ή μια συνεδρία ανάμεσα σ’ έναν ασθενή και τον γιατρό του; Η αυτόχειρας Σάρα Κέιν αγαπούσε τους μονολόγους.


Η παράσταση της Άντζελας Μπρούσκου που παρουσιάστηκε το 2013 στην Αθήνα και ταξίδεψε στην Ελλάδα, επιστρέφει για 8 βραδιές στη σκηνή του Θησείον. Στο τελευταίο έργο της, 4.48 Ψύχωση, η Σάρα Κέιν μας καλεί να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχικής εμπειρίας σε όλο τον τρόμο και την ομορφιά. Και θέτει ερωτήματα: Τι είναι η ψυχική αρρώστια; Γιατί αρρωσταίνουμε; Υπάρχει θεραπεία; Γλώσσα ωμή και αποκαλυπτική και μια κάμερα που εισβάλλει στο κατακερματισμένο μυαλό κάποιου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: To DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας και δίνει 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση 4.48 Ψύχωση, την Κυριακή 30 Απριλίου στο Θέατρο Θησείον. Μπορείτε να στείλετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Info: 4.48 Ψύχωση, της Σάρα Κέιν. Σκηνοθεσία-μετάφραση-κάμερα-σχεδιασμός χώρου: Άντζελα Μπρούσκου. Συμμετέχουν: Ά. Μπρούσκου, Π. Μπουζούρη, Κ. Αγγελοπούλου και η μουσικός Nalyssa Green. 27 Απριλίου – 7 Μαΐου. Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα, Εισιτ.: 5-12 ευρώ.
εμφάνιση σχολίων