0
1
σχόλια
364
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Το Στάνφορντ, το Γέιλ και το Πρίνστον δέχτηκαν ένα ακτιβιστή μαθητή που έγραψε 100 φορές το σύνθημα #BlackLivesMatter
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Απριλίου 2017

Όταν ο Ziad Ahmed έκανε αίτηση για να τον δεχτούν στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην ερώτηση «Τι έχει σημασία για εσένα, και γιατί;», η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη, αφού το μόνο που έγραψε ήταν 100 φορές «#BlackLivesMatter», τη γνωστή φράση που ταυτίστηκε με τους πρόσφατους αγώνες των αφρο-αμερικανών κατά της δολοφονικής βίας που δέχονται από την αστυνομία.

Στόχος του ήταν το να υπογραμμίσει την υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας που έχει ως αποτέλεσμα να δολοφονούνται δυσανάλογα μαύροι άνδρες και γυναίκες.

Το Πανεπιστήμιο τον δέχτηκε αμέσως. «Όποιος έλαβε την αίτησή σου εμπνεύστηκε από το πάθος, την προσήλωση, τα κατορθώματα και την καρδιά σου. Θα φέρεις κάτι αυθεντικό και μοναδικό στο Στάνφορντ».

Ο Ziad Ahmed, έμεινε με ανοιχτό το στόμα, τόσο με την αποδοχή όσο και με τα σχόλια. «Δεν πίστευα πως θα με δέχονταν, αλλά είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό το γεγονός πως είδαν τον αμετανόητο ακτιβισμό μου ως προσόν, και όχι ως εμπόδιο», λέει ο ίδιος ο οποίος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και ένα screenshot της αίτησής του μαζί με την απαντητική επιστολή του πανεπιστημίου.

Αλλά εκτός από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έγινε επίσης δεκτός στο Γέιλ και στο Πρίνστον και τώρα έχει απλώς να διαλέξει σε ποιο θα φοιτήσει.

Ο Ziad, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και τις ΗΠΑ, έχει πολύ έντονη ακτιβιστική δράση. Στα πλαίσια της μάχης του ενάντια στα φυλετικά στερεότυπα έχει ιδρύσει τον οργανισμό νεολαίας Redefy, ενώ είναι συνιδρυτής και της συμβουλευτικής νέων JÜV Consulting.

Το 2015, μίλησε στο TedxTalk του Παναμά για το πώς είναι αν είσαι Μουσουλμάνος έφηβος στις ΗΠΑ. Επίσης έχει συμμετάσχει σε ένα δείπνο στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο μιας γιορτής για το Ραμαζάνι, ενώ εργάστηκε και ως ασκούμενος στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Για μένα, το να είσαι Μουσουλμάνος σημαίνει να είσαι και σύμμαχος του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter. Δεν νομίζω πως γίνεται διαφορετικά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως περίπου το 1/3 - 1/4 της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αμερική είναι μαύροι. Με το να διαχωρίσουμε τη δικαιοσύνη για τους Μουσουλμάνους από την δικαιοσύνη για τους μαύρους, είναι σαν να σβήνουμε τις αλήθειες της πλειοψηφίας στην κοινωνία μας.»
 
εμφάνιση σχολίων