0
1
σχόλια
529
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Τάπερμαν για την Μαλβίνα; Εμμονική καψούρα λέμε

ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
30 Μαρτίου 2017

Το γεγονός του ότι η εικόνα του Σημίτη στην τηλεόραση αντικατοπτρίστηκε στα μάτια πολλών τηλεθεατών ως Μαλβινέζικη οφθαλμαπάτη, αποτελεί «λογική» εξήγηση του γιατί η Hostess εκδιώxθηκε με λύσσα επί της εποχής του από την τηλεόραση -ο Έβερτ βέβαια αντιστοίχως γελούσε όταν άκουγε να τον αποκαλεί η Μαλβίνα μπουλντόγκ και παχύδερμο, και της έστελνε πίσω γυάλινους μικροσκοπικούς σκύλους.

Ο Γώργος Τούλας στο Parallaximag εξιστορεί πως αναγκάστηκε για πρώτη φορά στη δημοσιογραφική του ζωή επί Σημίτη να ακυρώσει μια συνέντευξη με θέμα τις μαγειρικές (!) της Μαλβίνας.

Να είσαι πρωθυπουργός, να έχεις το ευρώ, να 'χεις να στήσεις την παράγκα των Ολυμπιακών, να 'χεις τη διαφθορά, να 'χεις το ασφαλιστικό και να τρέχεις να μαζεύεις την αναρχικιά από δεξιά κι αριστερά. Εμμονική καψούρα λέμε.

Αμέτρητες αντίστοιχες ιστορίες. Από τον κύριο Τούλα μέχρι τον Βασίλη Ραφαηλίδη ο οποίος αναγκάστηκε να διακόψει την πολυετή συνεργασία του με το Έθνος όταν έγραψε μια σειρά σημειολογικών κειμένων για τη Μαλβίνα και τα έστειλε στην εφημερίδα.

Να προσθέσω εδώ, έτσι για την ιστορία, ότι υπήρχε κανάλι για να φιλοξενήσει το τηλεοπτικό δελτίο «επιθεώρησης» το οποίο εκδιώχθηκε, αλλά ο Μαλβινισμός αποχώρησε προκειμένου να μην εκθέτει τους συνεργάτες σε τυφλές τορπίλες.

Παραθέτω το δημοσίευμα που υπογράφει ο Γώργος Τούλας στο Parallaximag.

«Εργάζομαι στην ΕΡΤ 23 χρόνια. Μια και μόνη φορά δέχτηκα λογοκρισία ή παρέμβαση στη δουλειά μου και μάλιστα από ψηλά. Ήταν την εποχή που η Μαλβίνα Κάραλη διώκονταν ανελέητα από παντού, λόγω της έντονης κριτικής που έκανε μέχρι τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το Mega, με το φοβερό ΙΕΚ Τάπερμαν.

Η κριτική αφορούσε για όσους δεν θυμούνται ή δεν το πρόλαβαν με τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη. Η Μαλβίνα ήταν απολαυστικότατη κάθε βράδυ αλλά η αποκαθήλωση των όσων συνέβαιναν και κυρίως της εικόνας του πρωθυπουργού ήταν τόσο έντονη που ξεκίνησε έναν αγώνα εξαφάνισης της, από παντού.

Το χειμώνα του 2000 λοιπόν έκανα ένα ζωντανό μαγκαζίνο κάθε βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 που λέγονταν Viewmaster με καλεσμένα διάφορα πρόσωπα. Μια τέτοια νύχτα λοιπόν είχα καλέσει τη Μαλβίνα που θα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για μια παρουσίαση των συνταγών μαγειρικής της και θεώρησα καλό να την έχω στου στούντιο. Είχαμε κανονίσει τα πάντα από μέρες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, λίγες ώρες πριν έρθει στο στούντιο, η εκπομπή ξεκινούσε στις 9 το βράδυ, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τους προϊσταμένους μου που μου μετέφεραν την εντολή ”άνωθεν”, και όταν λέμε άνωθεν εννοώ την τότε διοίκηση της ΕΡΤ και το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου, που έλεγε πως η Μαλβίνα δεν έπρεπε να φιλοξενηθεί στην εκπομπή.
Τους εξήγησα ότι η καλεσμένη ήταν στο δρόμο και ερχόταν στην εκπομπή και κείνη μου είπαν ότι αν έρθει δεν θα βγει στον αέρα. Ήταν τέτοια η λύσσα του πρωθυπουργού εναντίον της που η εντολή ήταν ρητή και δεν σήκωνε κανενός είδους διαπραγμάτευση.

Της τηλεφώνησα και της εξήγησα, μου είπε καταλαβαίνω καλά τι μου λες, μη νιώθεις άσχημα, παντού το ίδιο συμβαίνει τελευταία, δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, είμαι κομμένη από παντού.

Η Μαλβίνα “έφυγε” δυο χρόνια αργότερα, άγρια διωγμένη από ένα πρόσωπο που σήμερα επιχειρείται η αγιοποίηση του με τη βοήθεια πρόθυμων αγιογράφων. Αφιερωμένο σε όσους γράφουν στάτους εξαγνισμού τις τελευταίες ώρες μετά την “πρώτη” συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ.


Διαβάστε επίσης:
VIDEO: ΙΕΚ Τάπερμαν 
Μαλβίνα Κάραλη: Οι Μικροαστοί

 
εμφάνιση σχολίων