0
1
σχόλια
227
λέξεις
210

100 αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Αθήνας, ανοίγουν για 2 μέρες τις πόρτες τους

DOCTV.GR
27 Μαρτίου 2017

Open House σημαίνει ότι επί δύο ημέρες η πόλη μας γίνεται ένα μεγάλο μουσείο αρχιτεκτονικής που μας καλεί προς εξερεύνηση. Η ιδέα είναι απλή: Πάνω από 100 σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, καθώς και χώροι στην Αθήνα ανοίγουν τις πόρτες τους για ένα σαββατοκύριακο και 450 εθελοντές, στην πλειοψηφία τους αρχιτέκτονες και φοιτητές αρχιτεκτονικής, περιμένουν να μας ξεναγήσουν και να μας μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε κτίριο και τη δημιουργία του.

Στη λίστα περιλαμβάνονται κτίρια όπως: το Δημαρχείο της Αθήνας, το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ο Μουσείο Μπενάκη, η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη κ.ά. Για να συμμετέχουμε στις ξεναγήσεις πρώτα βρίσκουμε στο πρόγραμμα το κτίριο που μας ενδιαφέρει. Πάμε εκεί την ημέρα και ώρα που λέει το πρόγραμμα.

Ο θεσμός είναι διεθνής και ξεκίνησε με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Στην Αθήνα πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά.

Στο διήμερο υπάρχουν παράλληλες δράσεις, ξεναγήσεις με ποδήλατα, ή διαγωνισμός Art & Design, και η γιορτή κλείνει όπως κάθε χρόνο με ένα μεγάλο πάρτι.

Μπορείτε να δείτε όλα τα κτίρια που συμμετέχουν εδώ και σε σχετικό χάρτη στο google.


Info: Open House Athens, 1-2 Απριλίου 2017, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Είσοδος δωρεάν.
 
εμφάνιση σχολίων