0
1
σχόλια
260
λέξεις
210

Η Στέγη προετοιμάζεται για τη μεγάλη έκθεση Tomorrows για την Αθήνα. Ο διεθνής κινηματογραφιστής μας καλεί να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
15 Μαρτίου 2017

Διπλάρειος Σχολή. Δύο μήνες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης Tomorrows, η Στέγη μας προσκαλεί, με οικοδεσπότη τον διεθνή αρχιτέκτονα και κινηματογραφιστή Λίαμ Γιανγκ, σε μια δημιουργική χρονοκάψουλα που θα μας μεταφέρει στο μέλλον της Αθήνας.

Με συνεπιβάτες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, εικαστικούς, σκηνοθέτες, φωτογράφους και αρχιτέκτονες εστιάζουμε σε ένα οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου και οραματιζόμαστε την μελλοντική του εικόνα.

Οι ιστορίες, οι οποίες θα παραχθούν, θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της νέας εγκατάστασης που θα διαμορφώσει ο Λίαμ Γιανγκ ειδικά για την έκθεση Tomorrows.

Ο Λίαμ Γιάνγκ είναι θεωρητικός αρχιτέκτονας και κινηματογραφιστής. Είναι ιδρυτής του Tomorrow’s Thoughts Today www.tomorrowsthoughtstoday.com, ενός ομίλου προβληματισμού που διερευνά τις δυνατότητες φανταστικής, θεωρητικής και υποθετικής αστικής ανάπτυξης. Συν-διευθύνει το νομαδικό ερευνητικό εργαστήριο Unknown Fields Division, που ταξιδεύει ανά τον κόσμο, σε αποστολές και κινηματογραφήσεις, προκειμένου να καταγράψει ανερχόμενες τάσεις και να αποκαλύψει αδύναμα σημεία από πιθανά μέλλοντα. O Λίαμ Γιανγκ υπήρξε παραγωγός μιας ταινίας μικρού μήκους που ήταν υποψήφια στα βραβεία BAFTA και έργα του βρίσκονται σε συλλογές μουσείων, όπως το Victoria & Albert Museum του Λονδίνου, το ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης και το Powerhouse Museum του Σύδνεϋ.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν επίσης:
Leigh Alexander: συγγραφέας
James Bridle: καλλιτέχνης, συγγραφέας
Bruce Sterling: συγγραφέας
Μαρίνα Γιώτη: σκηνοθέτρια, εικαστικός
Πάνος Δραγώνας: αρχιτέκτονας
Πάνος Μιχαήλ: φωτογράφος
Ιωάννα Μπουραζοπούλου: συγγραφέας


Info: Tomorrow’s Storeys: Κριτικές μυθοπλασίες για το μέλλον της Αθήνας, 19 Μαρτίου, Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης εδώ. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία στα ελληνικά.
 
εμφάνιση σχολίων