0
1
σχόλια
609
λέξεις
210

Επιλέγουν οι docers

DOCTV.GR
13 Μαρτίου 2017

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ #ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ: Η Άνοιξη έρχεται στην Αθήνα με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Big Band και το  Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής να σκορπούν νότες από κλασική, τζαζ και ελληνική μουσική στην Τεχνόπολη και στον Κινηματογράφο Τριανόν. Info:  Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, 20, 22 & 27 Μαρτίου.

PUSSY RIOT #ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ #ΣΤΕΓΗ: Φεμινίστριες και ακτιβίστριες, οι Ρωσίδες Pussy Riot έχουν στήσει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες περφόρμανς του καιρού μας. η πιο διάσημη γυναικεία κολεκτίβα του κόσμου. Δύο από τα μέλη τους, η δημοσιογράφος Sasha Bogino και η ποιήτρια Masha Alyokhina, έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μας μιλήσουν για όσα πρεσβεύουν. Info: Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;, 24 Μαρτίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ #ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ #ΠΟΛΗ #ΜΟΥΣΕΙΑ: Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει τις ξεναγήσεις που έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και αγαπητές στους Αθηναίους. Γινόμαστε τουρίστες στην πόλη μας και περιπλανιόμαστε σε αυτήν σαν να τη γνωρίζουμε για πρώτη φορά, πάντα με τη συνοδεία έμπειρων ξεναγών. Αυτό το μήνα εξερευνούμε ανάμεσα σε άλλα, από τη γειτονιά του Ψυρρή, την Αρχαία Αγορά και τα Αναφιώτικα, μέχρι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και την Αρχαία Αγορά. Info: Ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ #ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ #DJ SETS: Από τα πρώτα βήματα της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα ως το σήμερα. Οι Έλληνες πρωτοπόροι της Electronica, Electroware, ILIOS & Νίκος Βελιώτης, Μιχάλης Δέλτα, θα ανατρέξουν στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή των ‘90s, εξερευνώντας την εξέλιξη της περιόδου και ανακαλύπτοντας τον σημερινό τους ήχο και παρουσιάζοντάς μας τις νέες τους δουλειές. Info: Music Escapades, ΚΠΙΣΝ, κάθε Σάββατο στις 21:00.
- Electrowear, 4 Μαρτίου, 21:00
- ILIOS & Νίκος Βελιώτης, 11 Μαρτίου, 21:00
- Μιχάλης Δέλτα, 18 Μαρτίου, 21:00

SCIENCE FESTIVAL #ΕΠΙΣΤΗΜΗ #ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ: Με το σύνθημα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας», το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας μας προσκαλεί και μας προκαλεί για μια βαθειά εξερεύνηση στον χώρο της τεχνολογίας του μέλλοντος: drones, internet of things, εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνητα ρομπότ. Παρακολουθούμε συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε εργαστήρια και επιμορφωτικά παιχνίδια που μας φέρνουν πιο κοντά στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στα Μεγάλα Δεδομένα, τον Προγραμματισμό και τη Γενετική. Info: Athens Science Festival 2017, 29 Μαρτίου-2 Απριλίου, Τεχνόπολη.

THE DEATH OF RECORDED MUSIC #ΜΟΥΣΙΚΗ #AMP GALLERY #ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ: Ένα διήμερο με διαλέξεις, συζητήσεις, περφόρμανς, dj sets και προβολές για το τέλος της ηχογραφημένης μουσικής και το μέλλον της. Η νέα ηχητική κουλτούρα και η ιέση της στον σύγχρονο κόσμο αναύεται από σημαντικούς, διεθνεις και όχι μόνο, καλεσμένους: Daniel Miller (Mute/London), Bill Drummond (KLF, K Foundation), Adam Harper (μουσικολόγος, μουσικοκριτικός και συγγραφέας), Bill Kouligas (PAN), James Leyland Kirby (The Caretaker) και το media performance σχήμα AUDiNT των Kode9 (Hyperdub), Toby Heys και Ελένη Ικονιάδου. Info: The Death of Recorded Music, 11-12 Μαρτίου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

MARIA LASSNIG #ΕΚΘΕΣΗ #ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: Η έκθεση «Maria Lassnig: Το μέλλον επινοείται με θραύσματα του παρελθόντος» αποτίει φόρο τιμής στην κορυφαία Αυστριακή κυρία της τέχνης , με τη συνεργασία του Peter Pakesh, διευθυντή του Ινστιτούτου Maria Lassnig της Βιέννης και την υποστήριξη της Αυστριακής Δημοκρατίας. Info: «Maria Lassnig: Το μέλλον επινοείται με θραύσματα του παρελθόντος», 31 Μαρτίου-16 Ιουλίου, Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Λεωνιδίου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο, Αθήνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ #ΣΥΝΑΥΛΙΑ #ΚΠΙΣΝ: Κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ μουσικής και ποίησης; Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, μια ετερόκλητη ομάδα μουσικών διασκευάζει τραγούδια τραγουδοποιών των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί. Από Ian Curtis (Joy Division), Lou Reed (Velvet Underground), και Adrian Broland (The Sound), Μέχρι Jim Morrisson, Leonard Cohen, Nina Simon, David Bowie. Info: Αφιέρωμα: Μουσικοί Ποιητές, ΚΠΣΙΝ,Τρίτη 21 Μαρτίου, στο Φάρο, στις 19:00.

εμφάνιση σχολίων