0
7
σχόλια
246
λέξεις
210

Στους πρόποδες της Ακρόπολης ανακαλύπτει τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της πόλης ο διεθνής εκδοτικός οίκος Condé Nast

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
2 Μαρτίου 2017

Έναν μικρό τουριστικό οδηγό με άξονα την Ακρόπολη, έφτιαξε η Condé Nast, τον οποίο φιλοξενεί η Vogue σε σχετικό της άρθρο και προσκαλεί τους τουρίστες να εξερευνήσουν την ίσως πιο ενδιαφέρουσα (τουριστικά τουλάχιστον) αθηναϊκή γειτονιά.

Το επίκεντρο του άρθρου αποτελούν φυσικά μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα μουσεία του κόσμου: το άρθρο μας κάνει βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο νέο ΕΜΣΤ και στο Μουσείο Μπενάκη. Στο Κουκάκι και στην Πλάκα προτείνει μαγαζιά (από μπαρ και καφέ μέχρι ξενοδοχεία) που είτε είναι έμμεση διαφήμιση, είτε όχι, μάλλον δεν έχει μεγάλη σημασία αφού λίγος τουρισμός ακόμα, μόνο κακό δεν κάνει.

«Ένας δελεαστικός αυθορμητισμός είναι ιδιαίτερα αισθητός στο Κουκάκι και στη Μακρυγιάννη και στις καταπράσινες, φιλικές προς τους πεζούς διπλανές γειτονιές, κάτω από την Ακρόπολη. Τα μουσεία εδώ παραμένουν εξαιρετικά ήρεμα, καλώντας μας για περιπλάνηση.
Οι λάτρεις Αρχαιολογίας θα έρθουν πρώτα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το κοντινό Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο στο παλιό κτίριο Ζυθοποιίας ΦΙΞ και συμβολίζει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά και πλούσια καλλιτεχνική ιστορία της πόλης».

Το άρθρο αναφέρει ανάμεσα σε άλλες προτάσεις το βιβλιοπωλείο Little Tree Books & Coffee ως μια ήσυχη εναλλακτική για καφέ, το Kinonó και το Bel Ray ως all day bar, τη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου και το ξενοδοχείο ανακαινισμένο Electra Metropolis, με το roof garden του να δίνει άπλετη θέα στην Ακρόπολη.


Δείτε επίσης:
2016: Κορυφαία γειτονιά το Κουκάκι
DOCTVGR 360° VIDEO: EMST
Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

 
εμφάνιση σχολίων