0
1
σχόλια
194
λέξεις
210

Ο Δήμος Αθηναίων άνοιξε γραμμή καταγγελίας για γκραφίτι και λυσάρι για την πάταξη του βανδαλισμού

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
30 Νοεμβρίου 2016
Υπερλεπτομερής οδηγός αφαίρεσης γκραφίτι που περιέχει ακόμα και μικρό λεξικό για το πως να ξεχωρίσεις μια ταγκιά από ένα mural (!) κυκλοφόρησε από τον Δήμο Αθηναίων.

Μάλιστα ο δήμαρχος των Αθηναίων με σημείωμά του, καλεί τους πολίτες να πολεμήσουν το φαινόμενο ενώ έχει ανοίξει γραμμή καταγγελίας βανδαλισμών στο 1595.

Τα κόλπα κατά του βανδαλισμού που προτείνει ο οδηγός (μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ σε pdf) είναι πρακτικά αλλά και «πολιτικά»: για παράδειγμα σου προτείνει να έχεις πάντα έξτρα χρώμα για την πρόσοψη ή να φυτέψεις πρασινάδα, αλλά προσφέρει και λύσεις τακτικής όπως να σβήνεις άμεσα τα γκραφίτι ώστε να μην ενθαρρύνονται οι παραβάτες.

Οι δημιουργoί του pdf έχουν ψάξει τις τεχνικές των καλλιτεχνών του δρόμου και των βανδαλιστών (όχι, δεν είναι το ίδιο). Έτσι καταγράφονται αναλυτικά κόστος και τρόποι για την επιδιόρθωση τοίχων ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ προτείνονται λύσεις και εξαρτήματα, ανάλογα με το είδος μπογιάς ή τεχνικής του γκραφίτι.

Υπάρχουν πολλά φυσικά που θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε σε αυτό το σημείο για την καθαριότητα της πόλης, αλλά θα το κάνουμε σε άλλο άρθρο.

Κουτσομπολιό: Στους χορηγούς του οδηγού διακρίνουμε και το ίδρυμα Bloomberg Philanthropies.
 
εμφάνιση σχολίων