1
1
σχόλια
153
λέξεις
VIDEO

Με ποίους τρόπους απειλείται η ελευθερία του λόγου στην Ε.Έ. και γιατί είναι σημαντικό να αντισταθούμε; Με ελλ. υπότιτλους

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
28 Νοεμβρίου 2016
Όχι στην ελευθερία του λόγου σημαίνει ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία. Κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ε.Έ. φιμώνουν την κριτική και την ελευθερία του λόγου με διάφορους νόμους, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν να κάνουν καθόλου με την προστασία της ιδιωτικής ζωής ή την αποτροπή ρητορικής μίσους κατά των μειονοτήτων. Αυτό το σύντομο βίντεο animation μας ενημερώνει σχετικά με τις απειλές που ασκούνται στο θεμελιώδες δικαίωμα που (θα έπρεπε να) έχουμε όλοι: Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Το βίντεο είναι μια δημιουργία της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Ελευθεριών. Πρόκειται για ένα άτυπο δίκτυο που φρουρεί τις Ευρωπαϊκές ελευθερίες των πολιτών των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ο πρωταρχικός στόχος της πλατφόρμας είναι να υποστηρίξει την υπεράσπιση και την -κινητοποίηση των προσπαθειών- των οργανώσεών της και να ενισχύσει την εκπροσώπηση των συμφερόντων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε επίπεδο εθνικό και Ευρωπαϊκό.

 
εμφάνιση σχολίων