0
1
σχόλια
250
λέξεις
ΖΗΝ

Γερά κόκαλα και μακροζωία; Ίσως τα νέα superfoods να βρίσκονται μέσα στα κοκτέιλ μου;

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Νοεμβρίου 2016
Γάλα για γερά κόκαλα; Μπα. Καλύτερα μια τεκίλα αφού σύμφωνα με νέα μελέτη του Κέντρου Έρευνας και Προηγμένων Μελετών στο Μεξικό, η τεκίλα βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και το μαγνήσιο, που σημαίνει πιο γερά οστά. Το συστατικό - κλειδί είναι η μπλε αγαύη, διότι όπως γράφει η Science Daily, οι φρουκτάνες (δηλαδή τα μόρια σακχάρου που περιέχονται στη μπλε αγαύη, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται η τεκίλα), βοήθησαν σε εργαστηριακά πειράματα τα ποντίκια να παράγουν περισσότερη οστεοκαλσίνη, κρίσιμο συστατικό για τη δημιουργία νέων οστών, κι έτσι τα κόκαλά τους απέκτησαν μεγαλύτερη πυκνότητα. Οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την ανακάλυψη για να βοηθήσουν τους ασθενείς με οστεοπόρωση.

Μια κυρία 100 ετών από το Suffolk της Αγγλίας όμως, υποστηρίζει στην Suffolk Gazette πως το τζιν είναι το μυστικό της μακροζωίας και πώς να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο όταν η ίδια είναι αιωνόβια και πίνει κάθε μέρα; Η Mabel Jackson ξεκίνησε την τακτική κατανάλωση στην ηλικία των 18. Και δεν μιλάμε για ένα ποτό: «Πίνω δυο τζιν τόνικ το μεσημέρι, ένα με το τσάι μου και άλλα τρία από το απόγευμα και μετά, καθώς πλέκω». Η σούμα του αλκοόλ που έχει καταναλώσει χονδρικά ως σήμερα φτάνει τα 4.264 μπουκάλια.

Και αν τελικά η υγεία και η μακροζωία μπορεί όντως να βρεθούν σε ένα κοκτέιλ, τότε η τεκίλα και το τζιν είναι ήδη οι αγαπημένες μας υπερ-τροφές. Τι λέει η επιστήμη για τη ρακή;


Διαβάστε επίσης: ΕΡΕΥΝΑ: Αδυνατίζει η τεκίλα;
 
εμφάνιση σχολίων