0
1
σχόλια
221
λέξεις
ΖΗΝ

Ίσως. Ή τουλάχιστον αυτό κάνει το βασικό συστατικό του φυτού από το οποίο προέρχεται. Τι σημαίνει αυτό;

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
28 Μαρτίου 2015
Η τεκίλα ίσως τελικά να έχει και τα καλά της, που εκτείνονται πολύ πιο πέρα από τη νοστιμιά της. Η νέα έρευνα που μας έφτιαξε τη μέρα παρουσιάστηκε στην 247η Εθνική Συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας και αποκάλυψε ότι η ζάχαρη που βγαίνει από την αγαύη, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται η τεκίλα, ρίχνει το ζάχαρο και αδυνατίζει.

Η αγαυίνη, όπως ονομάζεται, θα μπορούσε να βοηθήσει όσους υποφέρουν από διαβήτη αφού περνά από τον οργανισμό χωρίς να χωνεύεται κι έτσι δεν ανεβάζει τα επίπεδα το σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα είναι και ευεργετική για το αδυνάτισμα, διότι αυξάνει τα επίπεδα του πεπτιδίου GLP-1, που κάνει το στομάχι να αδειάζει πιο αργά, καθυστερώντας έτσι το αίσθημα της πείνας.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την αγαύη με το σιρόπι και το νέκταρ αγαύης. Τα προϊόντα αυτά, αν και είναι καλύτερα από τη ζάχαρη, αναλύονται διαφορετικά από τον οργανισμό. 

Αν και η τεκίλα φτιάχνεται από την αγαύη, μετά τις διάφορες ζυμώσεις και επεξεργασίες, η ζάχαρη από αγαύη δεν ανιχνεύεται πλέον στη σύστασή της. Παρ' όλα αυτά η έρευνα αποκαλύπτει ένα μυστικό της φύσης που δυνητικά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που γλυκαίνουμε τον ουρανίσκο μας με έναν πολύ πιο ωφέλιμο τρόπο -και να βελτιώσει και τη σύσταση της τεκίλας ώστε να αδυνατίζει ίσως;

εμφάνιση σχολίων